В Україну прямують морози до -26: Які області в грудні під ударом

У грудні в Україні очікується кілька періодів настання сильних холодів. Перший з них розпочався в неділю, 6 грудня, і триватиме приблизно до 9 числа. Другий випав на кінець місяця. Місцями в Україні після католицького Різдва очікується до -22... -25 градусів, зазначають Патріоти України. Детальний прогноз опублікували синоптики Gismeteo.

Найсильніші морози вдарять по північному схід країни. Так, у Харківській області найближчими днями й до 10 грудня вночі очікується до -9 градусів. Наступні морози очікуються з 25 грудня і закінчаться вже в новому році. Критичний мінімум буде 28 грудня, коли термометри вночі опустяться до відміток -19 градусів. У Сумській області в цей день очікується до -15 градусів. У Луганській області морози будуть найсильнішими по Україні: очікується коридор з 25 по 30 грудня, коли термометри опустяться до -26 градусів. Трохи тепліше буде в Донецькій області, де очікується до -22 градусів мінімум в цей же період.

На південному сході країни також очікуються сильні морози, однак не такі потужні. Так, у Запоріжжі очікується до -6 градусів у період з 6 по 10 грудня, а також до -16 градусів після католицького Різдва.

В Україну йдуть морози до -26: які регіони опиняться під ударом

В Україну йдуть морози до -26: які регіони опиняться під ударом

В Україну йдуть морози до -26: які регіони опиняться під ударом

Погода в Україні в грудні 2020 (скріншоти: gismeteo.ua)

У центральних областях, зокрема в Києві, таких сильних морозів не очікується. З 6 по 10 грудня також будуть морози, але до -8 градусів. В кінці місяця мінімуми досягнуть -7 градусів в середньому.

Погода у Києві в грудні 2020 (скріншоти: gismeteo.ua)

На півдні України, в Одеській області, морозів навіть у перший коридор холодів мінусів не очікується. Щобільше, з 10 грудня погода там буде аномально теплою. Очікується до +9 градусів. Морози, хоча і несильні – до -5 градусів – настануть із 26 грудня і будуть триматися до самого Нового року.

Погода в Одесі в грудні 2020 (скріншоти: gismeteo.ua)

На заході країни в період з 7 по 9 грудня також очікуються "мінуси", однак вони будуть несильними. За прогнозами синоптиків, стовпчики термометрів опустяться до -3 градусів. Такі ж показники тепла в нічний час очікуються і в кінці місяця з 27 грудня.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...