В Україну прибув літак із тестами на коронавірус: Коли будуть в областях (фото)

Вночі в понеділок, 23 березня, літак Збройних сил України Іл-76 доставив в аеропорт "Бориспіль" із китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення коронавірусу. Про це повідомив у Facebook Офіс президента, передають Патріоти України.

Військовий борт привіз в Україну два види тестів: для ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції) і 250 000 тестів для експресдіагностики. Крім того, доставлені медичні маски різного ступеня захисту, дезінфектори, апарати штучної вентиляції легенів та інші засоби, необхідні для боротьби з COVID-19.

Медичні засоби, зокрема тести для ПЛР вже в понеділок будуть передані в лабораторії в кожен регіон України. Експрестести, а також медичні маски будуть направлятися для першочергових потреб медиків, військовослужбовців, співробітників поліції, прикордонної служби.

"Швидкі тести будуть використовуватися бригадами екстреної допомоги для перевірки людей, у яких виявлена підвищена температура і є підозра на коронавірусну хворобу. В разі позитивного результату експрестесту лікарі повинні взяти додатковий зразок для підтвердження в лабораторії за допомогою ПЛР-тесту. Це тільки перша партія медичного вантажу з Китаю. На цьому тижні заплановано ще кілька рейсів", – додали в Офісі президента.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на своїй сторінці в Facebook заявив, що вже до кінця понеділка достатня кількість експрестестів на новий коронавірус буде у всіх областях України.

"Під ранок Нацгвардія в супроводі медиківпочне доставку тест систем на коронавірус по областях (авіацією і спецавтомобілями). До кінця дня понеділка достатня кількість тестів буде у всіх областях країни", – пообіцяв він.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно