В Україну увірветься похолодання з грозами, можливі заморозки: Синоптики зробили попередження

З вівторка, 7 травня, в Україні очікується похолодання, дощі та грози. Вітер буде поривчастим зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, температура повітря надалі знизиться до +14...+20 градусів, можливі заморозки. Такий прогноз погоди озвучила українська синоптикиня Наталка Діденко, передають Патріоти України.

За її словами, у вівторок свіжіша повітряна маса з півночі зумовить зниження температури повітря в західних, північних областях та на Вінниччині до +16...+20 градусів.

На решті території тепло ще затримається. "Холодний атмосферний фронт, який перетинатиме територію України, 7-го травня принесе дощі з грозами. Хіба що в Криму та Приазов'ї опади завтра малоймовірні. Південно-західний та західний вітер буде найближчої доби поривчастим, часом навіть зі штормовими поривами до 15-20 метрів за секунду, обережно!" – прогнозує синоптикиня.

Надалі, за даними Діденко, повітря буде в Україні скрізь свіжим, вдень +14...+20 градусів, а в середині тижня можливі заморозки.

У Києві 7 травня періодично дощ з грозою. Протягом дня +17...+19, рвучкий західний вітер. "Завтра бажано не забути парасолю, одягнутися відповідно прогнозу, а не вибігати з голими плечима та коліньми, тримати неподалік "корвалоли" та "каптопреси" (кому важливо), бо через зміну погоди може й мінятися артеріальний тиск, боліти голова тощо", – порадила синоптикиня.

20-річний хлопець оформив опіку над молодшими сестрами, які залишились самі за кордоном після смерті матері

неділя, 19 травень 2024, 19:18

20-річний чернігівець Нікіта Полянецький оформив опіку над своїми молодшими сестрами, які опинилися самі ща кордоном після смерті матері. Історію родини розповідає "Суспільне Чернігів", передають Патріоти України. 20-річний Нікіта, 16-річна Даша та 11-...

"Любов переможе": Нардепка одружилася з комбатом (фото)

неділя, 19 травень 2024, 18:41

Нардепка від Слуги народу і голова української делегації в ПАРЄ Марія Мезенцева та командир батальйону ударних безпілотних авіаційних комплексів АХІЛЛЕС 92-ї Окремої штурмової бригади імені Кошового Отамана Івана Сірка Юрій Федоренко уклали шлюб. Про ц...