В Україну увірвуться морози до -10 градусів: Синоптики розповіли, яким областям не пощастить

Погода в Україні на цьому тижні різко зміниться з приходом антициклону - він принесе ясну погоду з нічними морозами, які місцями досягнуть значень -10 градусів. У найближчі ж пару днів країна буде під дією атмосферного фронту з мокрим снігом і поривами вітру. Про це свідчать дані синоптиків Українського гідрометцентру, передають Патріоти України.

Так, у четвер, 23 січня, дощ зі снігом очікується по всій країні, крім західних областей. На Заході опади малоймовірні, але буде хмарно. Температура повітря буде практично однаковою, як в денний так і в нічний час - близько нуля, в Одеській області - до +6 градусів.

Пориви вітру будуть досить сильними - від 7 до 12 метрів за секунду, місцями зі штормовими поривами. В Києві 23 січня також вірогідний дощ з мокрим снігом, вдень і вночі від -1 до +1, сильний вітер.Але вже в п'ятницю, 24 січня, атмосферний фронт покине Україну. На зміну йому прийде малохмарна погода без опадів, вітер стихне, але різниця між денним плюсом і нічними морозами сильно збільшиться.

У західних областях вдень очікуються аномальні +4... +8, а вночі - від -2 до -8, на Буковині - від -8 до -10 морозу. На Півночі і в Центрі в п'ятницю від +1 до +4 вдень, вночі -3... -7, на Півдні від +2 до +5, вночі мороз від -2 до -5. Найхолодніше вдень на Сході - від -1 до +3, у нічний час від -4 до -7 морозу.

У суботу, 25 січня, різниця між нічними і денними температурами зменшиться, вдень трохи потеплішає по всій країні. 26 січня сильних нічних морозів вже не буде (0... -3).

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...

Американець вчинив самопідпал біля будівлі, де судять Трампа

субота, 20 квітень 2024, 6:15

У Нью-Йорку, біля будівлі суду, де відбувався відбір присяжних у кримінальній справі експрезидента Дональда Трампа, чоловік вчинив самопідпал, повідомляє The New York Times. . Зазначається, що перед цим чоловік розкидав біля суду листочки з антиурядо...