В України побільшало ангелів на Небі... Помер легендарний волонтер Дядя Серьожа

Сергій Максимець

У середу, 8 грудня, на 70-му році помер легендарний волонтер Сергій Максимець, який з 2014 року допомагав військовим на передовій. Сергія Івановича бійці прозвали Дядя Серьожа, зазначають Патріоти України.

Сергей Максимец

Ветерани, волонтери та всі, хто знав Сергія Івановича, висловлюють співчуття його сім'ї.

Сергій Максимець багато років був далекобійником, працював на Чорнобильській АЕС, після цього осів у Донецьку і зайнявся справою, про яку довго мріяв: почав відливати церковні дзвони. До війни майстер встиг виконати замовлення з сотень храмів по всій Україні. Дзвони від Сергія Івановича були встановлені навіть у Віфлеємі у дзвіниці у Храмі Діви Марії.

Сергій Максимець
У 2014 році Максимець був змушений тікати з Донецька. Наприкінці травня ливарника попередили, що він потрапив до розстрільних списків, і готується його арешт. 2 червня Сергій Іванович із сім'єю покинули місто.

Старенький зелений мікроавтобус став у нагоді Максимцю в його волонтерській діяльності. Він возив на фронт передачі бійцям, вивозив із зони АТО поранених військових та допомагав евакуюватися цивільним.

За час свого волонтерства Максимець зазнав серйозних контузій, частково втратив слух. Останніми роками Сергій Іванович скаржився на проблеми із серцем: він переніс інфаркт, після чого знадобилися дві складні операції.


Хто в Україні повинен пройти базову військову підготовку і де це зробити

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:42

Замість строкової служби для громадян в Україні запровадять базову військову підготовку (БЗВП). Про це йдеться у змінах до закону про мобілізацію та військовий облік, який вступить у дію 18 травня, передають Патріоти України. "Українська правда. Життя...

Почала задихатися: На Полтавщині біля річки загадково померла дитина

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:28

На Полтавщині виявили тіло 13-річного хлопчика неподалік річки Псел. Поліція розпочала досудове розслідування. Про це повідомила пресслужба поліції регіону, передають Патріоти України. За попередньою інформацією слідства, двоє хлопців 13 та 14 років п...