"В усіх українців є ген опору, свободи і перемоги": Пенсіонерка з Маріуполя, яка стала зіркою світових ЗМІ, розповіла, чому вступила в тероборону (відео)

79-річна пенсіонерка з Маріуполя Валентина Костянтинівська, яка стала зіркою соціальних мереж через те, що тренувалася з автоматом захищати свою батьківщину, розповіла, чому вирішила вступити до лав територіальної оборони. Вона заявила, що є громадянкою України, а українці мають ген перемоги. Про це вона розповіла у коментарі "Суспільному", передають Патріоти України.

До батальйону тероборони Валентина вступила ще восени 2021 року. Тепер жінка їздить на навчання та стрілецькі дні. Там вона навчилася збирати та розбирати автомат, що, за словами Валентини, було її давньою мрією. Вчитися вона планує і надалі, щоб у разі потреби захистити свою країну.

"Я громадянка своєї країни, я українка, а в українців — ген опору, ген свободи, перемоги. Ось із цим я йшла. Я повинна допомагати, чим можу. А, може, доведеться мені десь і колись постріляти. Я ж не знаю, як воно складеться", – розповіла пенсіонерка.

Крім цього, у вільний час Костянтинівська також допомагає українським військовим, які перебувають безпосередньо на передовій. Почалося це ще у 2014 році, допомагала жінці тоді її донька. За словами Валентини, вона готувала їжу для військових, яку відвозили на фронт та у госпіталі. Пізніше до них приєдналися однодумці і допомоги для українських захисників стало ще більше. Зараз волонтери плетуть захисні сітки та шиють балаклави для ЗСУ.

От де дешевше жити! Держстат опублікував рейтинг українських регіонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:22

Індекси споживчих цін на різні товари, включно з продуктами харчування, за перші три місяці2024 року продемонстрували підвищення в усіх регіонах, за винятком Сумської області, порівняно з аналогічним періодом попереднього року. Найбільш значний приріст...

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...