В усьому винні фермери: У США під землю йде ціле місто

Місто Коркоран в штаті Каліфорнія (США) поступово йде під землю. Зміни чітко помітні на супутникових знімках NASA. Про це повідомляє High Country News, передають Патріоти України.

Так, за останні 14 років Коркоран в деяких місцях “потонув” на 3,5 метра. Це приблизно один поверх двоповерхового житлового будинку. Як пояснюють експерти, осідання викликане поступовим виснаженням земель через викачування підземних вод.

Коли фермери не можуть отримати достатню кількість поверхневої води з місцевих річок або каналів, вони використовують так звану грунтову воду – воду під поверхнею землі, яку необхідно відкачати. Щороку земля “поглинає” від декількох сантиметрів до 0,6 метра міста з населенням майже 22 тисячі осіб.

Ні будинки, ні дороги, ні будівлі не руйнуються, проте вплив осідання ґрунту на топографію міста значний. Вже розбиті кожухи колодязів з питною водою, також довелося перебудувати ратушу. За прогнозами експертів, американське місто осяде ще на 2-3 метри в наступні 19 років.

Тато чи мама? Вчені пояснили, від кого діти успадковують розумові здібності

четвер, 28 березень 2024, 18:30

Інтелект, як і інші здібності дитини визначається спадковими факторами та неспадковими факторами. Як стверджують вчені інтелект - це лише на 40–60% спадковість, решта залежить від впливу середовища. Науковців давно цікавило питання, хто в цих відсотках...

Шокуючий інцидент: На Кіровоградщині чоловік відібрав зброю у поліцейського та вистрілив собі у голову

четвер, 28 березень 2024, 17:23

У місті Світловодськ Кіровоградської області чоловік скоїв самогубство, відібравши зброю у поліцейського. Пpо це "Суспільне" повідомила речниця територіального управління Державного бюро розслідувань у місті Миколаїв Ольга Проценко, передають Патріоти...