У Зеленського планують виготовляти вакцину-аналог CoronaVac

В Україні ведуться роботи над виготовленням власної вакцини, яка може стати аналогом CoronaVac. Про це заявив головний санітарний лікар Ігор Кузьмін, зазначають Патріоти України.

"Зараз є дві наукові команди, які працюють над розробкою української вакцини: академіка Сибірного і команда професора Комісаренка. Ми очікуємо, що наприкінці цього року вони мають зробити звіт про той прогрес, який в них є, і на якому етапі в них розробка власної вакцини", — розповів Кузьмін.

Він додав, що це масштабні дослідження, які можуть тривати декілька років.

Також на території України планують почати виготовлення "одноразової" вакцини CoronaVac.

Вакцина буде доставлятися в Україну та розливатися тут в шприци для одноразового використання. Планують почати вже з лютого 2022 року.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...