У зовсім несподіваному місці: У Мексиці знайшли скарб часів цивілізації майя

Також були виявлені залишки пірамід, царського палацу і майданчики для гри в м'яч.

Давно втрачену столицю стародавнього царства майя на задньому дворі мексиканського скотаря знайшли професор антропології Чарльз Голден і його колеги. Знахідка розташована в штаті Чьяпас на південному сході Мексики, передають Патріоти України.

Серед їх знахідок є скарб артефактів майя. На одному зі знайдених предметів є написи, що описують ритуали, битви, міфічного водяного змія і танець бога дощу. Також були виявлені залишки пірамід, царського палацу і майданчики для гри в м'яч. Голден і його колеги-дослідники вважають, що археологічний об'єкт, знайдений в селі Лаканха Тцеталь, був столицею царства Сак-Тци.
До слова, історики та археологи шукали докази існування Сак-Тци з 1994 року, після того як вони виявили посилання на нього в написах, знайдених при інших розкопках цивілізації майя. Це царство також згадується в написах на барельєфах, що зберігаються в музеях по всьому світу. Сак-Тци було далеко не наймогутнішим з царств майя, і його залишки досить скромні в порівнянні з більш відомими місцями в Чичен-Іца і прилеглому Паленке. Ймовірно, спочатку він був заселений в 750 році до нашої ери.

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...