Вакцин та лікування поки не існує: У Китаї виявили новий вірус, який передається від тварин до людей

У провінції Шаньдун у Східному Китаї та провінції Хенань у Центральному Китаї виявлено новий тип геніпавірусу тваринного походження. Новий тип геніпавірусу був виявлений у зразках мазка з горла пацієнтів зі східним Китаєм, які страждали на лихоманку і які останнім часом контактували з тваринами, повідомляють Патріоти України.

Симптоми нового геніпавірусу Langy

Вчені, які брали участь у дослідженні, зазначили, що цей нещодавно відкритий геніпавірус, який походить від тварин, пов’язаний з деякими випадками зараження, а інфіковані люди мають такі симптоми, як лихоманка, втома, кашель, анорексія, міалгія та нудота.

Подальше дослідження виявило, що у 26 із 35 випадків інфікування геніпавірусом Langya в провінціях Шаньдун і Хенань розвинулися такі клінічні симптоми, як лихоманка, дратівливість, кашель, анорексія, міалгія, нудота, головний біль і блювота.

Геніпавірус є однією з важливих нових причин зоонозів (вірусів, які передаються від тварин) в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні. Вже відомі віруси Hendra (HeV), та Nipah (NiV) з цього роду, які передаються до людей від кажанів.

Небезпека геніпавірусу Langy

Згідно з даними Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), геніпавірус може спричиняти важкі захворювання у тварин і людей і класифікується як віруси 4 рівні біобезпеки з летальними випадками від 40 до 75%, підкреслюючи, що це набагато вище, ніж рівень летальних випадків коронавірус.

Однак на цей час не існує вакцини чи терапії проти геніпавірусу, і єдиним методом є підтримуюче лікування для уникнення ускладнень. Випадки геніпавірусу Langya поки що не були смертельними або дуже серйозними, тому немає потреби для паніки, сказав Ван Лінфа, професор програми з нових інфекційних захворювань у медичній школі Duke-NUS, який брав участь у дослідженні вірусу.

Досі не було виявлено значних осередків геніпавірусу Langya, що означає, що передача вірусу від людини до людини не доведена, хоча попередні звіти свідчать про те, що це можливо.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...