Вакцинація вчителів та студентів: Шкарлет розповів, кого не допустять до навчального процесу з 1 вересня

школа
Наприкінці липня цього року уряд ухвалив постанову, визначивши порядок роботи навчальних закладів у разі посилення карантинних заходів. Зокрема, це стосувалося вакцинації працівників сфери освіти, передають Патріоти України.

Так, якщо якийсь регіон вийде з «зеленої» карантинної зони, перейшовши у «жовту», «помаранчеву» або «червону», то відвідування навчальних закладів, а також проведення в них масових заходів заборонять, якщо у менш 80 відсотків персоналу не буде документів про повну вакцинацію. Навчання в таких регіонах продовжать у дистанційному або змішаному режимі. Про це під час «Сніданку з 1 + 1» говорив і міністр освіти і науки Сергій Шкарлет напередодні початку нового навчального року.

За його інформацією, в Україні вакциновано до 35% вчителів, ситуація в різних регіонах відрізняється: у Київській області 90% щеплених від COVID, у Житомирській і Львівській — понад 55%, а на Волині — менше 10% вакцинованого персоналу.

«В університетах є автономія. Їм простіше. Крім того, студенти — дорослі люди, вони можуть вакцинуватися», — додав міністр. Він також зазначив, що студентам, які не зробили щеплення, не можуть заборонити поселення у гуртожиток — на даний момент жодних вимог та нормативних документів з цього приводу немає. Стосовно вакцинації найменших українців, то Сергій Шкарлет позитивно ставиться до такої ідеї, однак додає: «Якщо буде якась статистика, клінічні дослідження, що це безпечно і захистить дітей від коронавірусу, то я тільки за».

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...