Вакцину для кішок, яка робить їх гіпоалергенними, створили швейцарські вчені

Швейцарська компанія Hypocat повідомила про створення вакцини проти алергії на кішок.

Результати своїх досліджень вчені опублікували в журналі "The Journal of Allergy and Clinical Immunology", передають Патріоти України.

Вакцина впливає не на людей, а на тварин – препарат тренує їхню імунну систему, щоб організм міг атакувати специфічний протеїн-алерген Fel d 1, що виділяється природним чином. Саме він викликає у деяких людей алергію.

Препарат перевірили на 54 здорових кішок – всі вони змогли розвинути імунну реакцію і стати гіпоалергенними. До негативних наслідків для їхнього здоров'я вакцина не призвела.

Попереду ще кілька клінічних випробувань, після яких препарат випустять на ринок. Вчені підкреслюють, що їх розробка вигідна тваринам так само, як і людям – це підвищить шанси, що господарі перестануть їх залишати на вулиці або в притулку після перших симптомів алергії.

Провокації тривають: Тисячі авіарейсів європейських компаній постраждали від перешкод GPS з боку Росії

середа, 24 квітень 2024, 6:30

Тисячі рейсів авіакомпаній до країн Балтії з Великої Британії постраждали через перешкоди супутниковій навігації з боку Росії, передають Патріоти України з посиланням на The Telegraph. Зачеплені рейси за вісім місяців до кінця березня включали 2309 рей...

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...