Вакцинувалися? Можна і в Європу! Які країни відкриті

Патріоти України пропонують допис Максима Циркеля, мандрівника, тревел блогера, власника туристичної агенції TABU TOUR на його сторінці у Фейсбук для подорожуючих до Європи.

Вакцинувалися і полетіли в Європу!

Я витратив цілий день на дослідження купи документів та сайтів, щоб оприлюднити цей матеріал. Сьогодні розповім як легально потрапити до Європи і які країни вже відкрили свої кордони для щеплених туристів. Оскільки країн багато, я обирала лише декілька, які ви запитували найчастіше.

Греція.

Перша країна Шенген відкрита для України. Щоб відвідати Грецію, навіть не потрібна вакцинація. Досить звичайний ПЦР-тест перед вильотом та онлайн реєстрація на спеціальному сайті. Провівши 14 днів у Греції, можна легально полетіти у Францію. Але насправді ніхто не перевіряє цей термін.

Мадейра (Португалія).

Він приймає туристів тільки з ПЦР-тестом без жодних обмежень. Але, на відміну від Греції, тут владу не обманути. Щоб туристи не зайшли в лічильник через Мадейру, паспортний контроль діє для всіх бажаючих.

Іспанія.

Головне радість і найочікуваніше відкриття. Зараз туди можуть літати вакциновані туристи з України. Ви повинні мати сертифікат англійською мовою на отримання двох доз будь-якої вакцини, затвердженої ВООЗ. Літати можна з 15 дня після отримання другої дози.

Латвія.

Такі ж вимоги діють, як і в Іспанії. Літати різницю можна лише на 16 днів після отримання другої дози вакцини.

Ісландія.

Всіх прищеплених туристів з України раді бачити тут з липня 1 року. І всі вакцини, затверджені ВООЗ, також приймають!
Але тут я зупинюся, щоб зробити важливе уточнення. Якщо Греція, Іспанія, Латвія та Ісландія визнають всі вакцини, затверджені ВООЗ, то з іншими країнами все не так райдужно. В Україні на даний момент масово виробляють вакцину від коронавірусу Sinovac. Ця вакцина була включена до затвердженого списку ВООЗ 01.06.2021, але досі не включена до внутрішніх списків ЄС.
Це означає, що в країнах, які визнають вакцини виключно з європейського списку, в'їзд з вакциною від Sinovac поки що заборонено. Особливо боляче для двох країн:

Німеччина та Франція.

Тут дозволено лише туристам, які повністю вакцинуються вакцинами Pfizer, Moderna, AstraZeneca або Janssen.

Якщо ви встигли отримати одну з цих вакцин, можете полетіти завтра. Але влада обіцяє переглянути список вже в липні. Це дає надію всім власникам ін ' єкцій Coronavac потрапити в ці країни також скоро.
Підбиваючи підсумки та виступаючи відкритим текстом, Європа вже відкрита для України. Адже потрапивши до будь-якої з вищезазначених країн, не виникне труднощів з польотом чи приїздом до іншої. Як вже перевірено мною ще в квітні, в розпалі локдаунів, особливого контролю між країнами ЄС не було!
Подорожуйте! Адже немає нічого прекраснішого! Особисто я вже купив квитки в Іспанію на серпень!
* Інформація актуальна на 28.06.2021

NASA опридюднило унікальне відео лавового озера на супутнику Юпітера

четвер, 25 квітень 2024, 4:15

"Вчені під час місії NASA Juno до Юпітера перетворили дані, зібрані під час двох недавніх прольотів повз Іо, на анімацію, яка підкреслює дві найдраматичніші особливості супутника Юпітера: гору та майже гладке, як скло, озеро охолоджуючої лави", – йдеть...