Вакцини для профілактики не існує: В Україні зафіксовано випадок "екзотичної" хвороби

Рідкісна хвороба була виявлена у жителя Зіньківського району Полтавської області.

У Полтавській області у місцевого жителя медики діагностували лихоманку Західного Нілу після того, як у нього підвищилася температура, з'явилися слабкість і ломота в м'язах. Хворий був госпіталізований. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на інформацію, опубліковану Центром громадського здоров'я МОЗ.

Ця рідкісна хвороба була виявлена у жителя Зіньківського району Полтавської області. Вірусологічною референс-лабораторією ДУ "Центру громадського здоров'я МОЗ України" методом імунофлюоресценції виявлені антитіла IgG до вірусу Західного Нілу.

У МОЗ уточнили, що, станом на 27 серпня 2020 року, Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) зафіксував 122 випадки зараження лихоманкою Західного Нілу, десять осіб померли. Зокрема, вона виявлена в Греції (54 випадки, в тому числі вісім смертей), в Іспанії (44, в тому числі дві смерті), Італії (22) і Румунії (2). В Іспанії (провінція Севілья) триває спалах цієї хвороби.

Вакцини для профілактики лихоманки Західного Нілу не існує. У МОЗ також повідомили, що інфікована людина не заразна. "Поки немає документального підтвердження випадків передачі вірусу від людини до людини за умови дотримання стандартних заходів інфекційного контролю", - йдеться в повідомленні.

Пенсії в Україні порахують за єдиною формулою: Стало відомо, хто отримає майже 10 тис. на місяць

вівторок, 16 квітень 2024, 14:56

В Україні з мінімальною зарплатою розмір пенсії становитиме 2361 грн. Водночас із середньою зарплатою можна отримувати 4741 грн. Українець, який отримує зарплату вдвічі вищу за середню, зможе отримувати пенсії у розмірі 9 491,5 грн. Чим більша зарплата...

"Колишніх десантників не буває": На фронті загинув міський голова Лебедина Олександр Бакликов

вівторок, 16 квітень 2024, 14:30

На війні, захищаючи Україну від російських загарбників, загинув міський голова Лебедина Сумської області Олександр Бакликов. Він вступив до лав ЗСУ восени 2022 року. Про це інформує "Суспільне", передають Патріоти України. Інформацію про загибель підтв...