Валіза відразу зацікавила прикордонників: Росіянин намагався провезти 20 тис. п'явок до Туреччини

Російський турист спробував незаконно ввезти до Туреччини 20 тис. великих живих медичних п'явок. Як пише місцеве видання Daily Sabah, події розгорнулися в аеропорту Стамбула, передають Патріоти України.

Чоловік, який прилетів із Росії, ніс по повітряній гавані валізу, яка викликала підозри у прикордонників. Його направили до рентгенівського апарату. Виявилося, що всередині розташовані живі та великі медичні п'явки. У своїй валізі він віз аж 20 кг цих хробаків.

Про знахідку одразу повідомили спеціальний підрозділ митної служби, який відповідає за боротьбу з контрабандою. З'ясувалося, що росіян не мав дозволів на перевезення та міжнародну торгівлю різними видами диких тварин і рослин. Наскільки відомо, його затримувати не стали. Проте росіянин отримав штраф у розмірі 1 312 408 турецьких лір ($38,6 тис.).

Як пише видання, лікування п'явками у Туреччині офіційно дозволено. Місцеві лікарі використовують їх у косметичній та комплементарній медицині. Також відомо, що Стамбул експортує п'явок до інших країн. Втім популярна гірудотерапія (так називається метод лікування п'явками – ред.), як правило, саме у російських туристів.

Доведеться заплатити! Ось про яке порушення ПДР варто знати українським водіям

вівторок, 10 вересень 2024, 6:50

В Україні рух приватних авто по смугах громадського транспорту заборонений, за винятком водіїв таксі та велосипедистів. Порушникам загрожує штраф у розмірі 680 гривень, передають Патріоти України. OBOZ.UA з'ясував скільки доведеться заплатити водіям за...

З відстрочкою теж можуть призвати? У ТЦК дали детальне розʼяснення

вівторок, 10 вересень 2024, 6:25

Відстрочка від мобілізації не є гарантією уникнення призову на службу. Якщо документ не належно оформлений, військовозобовʼязаного залучать до Сил оборони, передають Патріоти України з посиланням на коментар Тернопільського обласного ТЦК СП. Як розпов...