"Вам було весело? А їм було боляче!": У Чернівцях через феєрверки загинули птахи (фото)

У Чернівцях, як і в інших містах країни, у новорічну ніч багато людей традиційно запускали в небо феєрверки. Жертвами таких розваг стали десятки птахів. Про це на своїй сторінці у Facebook розповіла волонтерка із порятунку диких птахів Вікторія Гусарова. Вона опублікувала фотографії загиблих пернатих, передають Патріоти України.

Дівчина пояснила, що птахи, чиї тіла вона знайшла у парку в центрі міста, загинули від удару об паркан та дерева. Злякавшись гучних звуків, якими супроводжується запуск салютів, вони злітали "у нікуди" і врізалися у перешкоди.

"Усі птахи загинули від удару. Про це свідчать ціаноз слизових та черевної порожнини, кровотеча з дзьоба та клоаки", – написала волонтерка.

За її словами, птахи не загинули б, якби не феєрверки, оскільки всі вони були вгодовані та здорові, вони не мали зовнішніх ознак будь-яких хвороб.

Вікторія додала, що після Нового року вона з чоловіком щоразу перевіряє місця ночівлі птахів та іноді знаходить трупи тих із них, які не пережили шуму від салютів. Також є пернаті, яким після такої ночі потрібна допомога ветеринарів.

"Ось вони, плоди святкування веселого свята. Вам було весело? А їм було боляче", – звернулася до українців волонтерка.

Що сталось із другим поліцейським, пораненим під час нападу у Вінницькій області

субота, 20 квітень 2024, 15:20

Вночі 20 квітня двоє зловмисників на Вінничині убили 20-річного поліцейського Максима Зарецького. Другим постраждалим правоохоронцем виявився капітан Максим Шарапанський. Про це повідомляє видання "Суспільне Вінниця", передають Патріоти України. За поп...

Військкомат надіслав повістку журналісту, який помер у жовтні минулого року

субота, 20 квітень 2024, 15:05

Оболонський районний територіальний центр комплектації та соціальної підтримки (ТЦК) Києва надіслав повістку на адресу спортивного журналіста Артема Франкова, який помер у жовтні минулого року. Про це повідомляє Telegram-канал Artем Frankov official, п...