"Вам не показують, як горять люди": Очевидці розповіли про смерть і жах у Маріуполі

Біженець з Маріуполя Христина Джолос розповіла про те, як і чим живе місто, яке планомірно знищується російськими окупантами. Як написана вона в Facebook, Маріуполь перетворився на місто смерті і жаху, передають Патріоти України.

Вона каже, що в місті давно немає зв'язку, води, газу, швидких, люди з відірваними кінцівками стікають кров'ю у дворах, і їм нікому допомогти: "Загиблих просто прикопують на місці, а згодом рідні не можуть їх знайти. Найчастіше це відбувається під час пошуку води, в чергах біля колодязів або при приготуванні супу на багатті".

За її словами, люди збирали сніг, щоб розтопити його на багатті і приготувати собі їжу. "Моя сім'я була в притулку гімназії номер два, три дні тому туди прилетів снаряд, вибило частину вікон, жінку в стегно поранило осколком, вона всю ніч лежала на першому поверсі гімназії і благала дати отруті, щоб не відчувати болю, в лікарню везти нікому", - ділиться вона спогадами

Мешканка Маріуполя розповіла: "У мій під'їзд прилетіли два снаряди, два в мій двір, там же чоловікові таким же снарядом відірвало ногу. Моя мама Анжела і троє моїх братів - Роман (16 років), Вася (11 років) і Владислав (9 років) — залишилися в центрі міста, в будинку на п'ятому поверсі. Свекруха любов і свекор Анатолій на дев'ятому поверсі, навпроти МДУ, де будинки до 9 поверху посічені осколками. У місті майже немає притулків, їх не вистачає, немає бункерів з вентиляцією, в кращому випадку — цокольні поверхи, в будинку моєї мами його немає".

За її словами, померлих не вивозять, поліція рекомендує родичам померлих природною смертю, відкривати вікна і класти трупи на балкон, а потім везти в молитовний будинок.

"Я знаю, ви думаєте, що розумієте, але ви ніколи не зрозумієте, якщо там не були. Не знаю, що буде далі, але молюся, щоб це не повторилося у жодному з міст України і світу, і ні з однією сім'єю і матір'ю: дівчинка, яка народила дитину в лікарні, куди прилетів снаряд, вагітна, померла в тій же лікарні, не встигнувши дати життя, мати, яка, тремтячи від страху, накриває сина в коридорі. Вам показують, як горять будинки, але не показують, як горять люди", - додала Джолос.

Мобілізація в Україні по-новому: Експерт назвав ймовірну кількість чоловіків, яких призвуть

вівторок, 7 травень 2024, 16:26

В Україні можуть мобілізувати кожного 10-го чоловіка відповідного віку. Таке припущення в коментарі для ТСН висловив колишній речник Генштабу ЗСУ, військовий експерт Владислав Селезньов, передають Патріоти України. "Є оціночні судження, що в Україні мо...

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...