Варто знати! Які документи мають носити з собою військовозобов’язані - відповідь ТЦК

Військовозобов’язані, призовники та резервісти мають постійно носити з собою приписне посвідчення, військовий квиток або тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, залежно від відношення до військової служби.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на допис Кременчуцького районного ТЦК і СП в Facebook.

"При цьому, важливо мати інформацію, щодо оновлення даних з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Це може бути VIN-код, що отриманий у ТЦК та СП, витяг, отриманий через ЦНАП, або інформація з реєстру "Оберіг" у застосунку "Резерв+", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що актуалізувати свої дані можна будь-яким способом, як через ЦНАП, так і через застосунок "Резерв+"

"Якщо у витягу не відображається VIN-код (21 цифра), то необхідно звертатися виключно до ТЦК та СП для уточнення інформації", - додали у ТЦК.

Зміни в процедурі мобілізації

З 18 травня в Україні запрацювала електронна черга до військкоматів, через що оновлення облікових даних для військовозобов'язаних стало простішим.

На Полтавщині чоловік відмовився брати повістку, бо "в цивільному житті він корисний": Як покарали

неділя, 16 червень 2024, 6:30

У Полтавській області до 3 років позбавлення волі засудили чоловіка, який категорично відмовився від отримання повістки та мобілізації. Про це йдеться у вироку Семенівського районного суду Полтавської області, передають Патріоти України. За даними суд...

Українцям роздадуть гроші на оплату комуналки: У Мінсоці розповіли, куди звертатись

неділя, 16 червень 2024, 6:28

Українці, які витрачають на комуналку більше 20% сукупного доходу родини, мають право отримати субсидію. Монетизована (тобто надається коштами) допомога компенсує зростання тарифів на електроенергію. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики,...