Варто і собі пошукати таку по дальніх кутах: Українську монету номіналом 10 копійок продають за 5000 грн

Продавець і сам випадково знайшов цей дріб'язок

В Україні монету номіналом 10 копійок 1992 року випуску продають на аукціоні за 5000 гривень. Монета має рідкісний дефект, чим і обумовлена її висока вартість.

За словами продавця, монета виготовлена з латуні та не підлягала реставрації. По фото видно, що монета була у вжитку. Продавець знайшов її в землі, і судячи з зовнішнього вигляду, вона там пролежала довгий час.

Ця монета пробна, як показує продавець. Ймовірно, це штамп 3.31ЖАг. Монета не має насічок на гурті, як решта 10-копійчаних монет цього року випуску. Також особливістю монети є товстий тризуб на реверсі.

Ці монети не повинні були потрапити в ужиток, і на Луганському монетному заводі їх відправили у брак та на переплав. Але, мабуть, працівники залишили частину монет собі. І протягом багатьох років вони переходять із рук до рук нумізматів.

У кращих "скрепних традиціях": Уродженець Чечні програв жорстким нокаутом, але його команда побила переможця (відео)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:42

У Відні, Австрія, відбувся вечір боксу, який завершився грандіозним скандалом, повідомляють Патріоти України. У рингу зійшлися уродженець Росії Мансур Ельсаєв (18−1, 16 КО), який виступає під прапором Австрії, і кубинець Карлос Альберто Ламела (8−3, 5 ...

На гомілках була важка плита: У Німеччині знайшли могилу "зомбі" бронзового століття (фото)

вівторок, 23 квітень 2024, 23:28

Археологи, які ведуть розкопки у Східній Німеччині, виявили могилу віком 4200 років недалеко від Оппіна в Саксонії-Ангальт. У ній був скелет людини, яку вважали зомбі. Ця могила проливає світло на забобони європейців бронзового століття, зазначають Пат...