Варто знати: Чи прирівнюється електронна повістка до фізичного вручення від ТЦК - відповідь експерта


Невиконання вимог електронної повістки в кабінеті призовника, нестиме такі ж наслідки, як і невиконання вимог врученої фізично. Про це розповів виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Олександр Павліченко в ефірі КИЇВ24.

"Це сучасний канал зв'язку, який передбачає швидке реагування. І тут не потрібні, скажімо, посередники у вигляді тих, хто може передавати ці повістки: роботодавці, навчальний заклад, керівництво місця проживання, управителі ОСББ. Відповідно, це безпосереднє спілкування з ТЦК. Як на мене, це буде одна з найефективніших форм, коли так само за це настає відповідальність. Це абсолютно логічно", - сказав він.

За словами Павліченка, у разі невиконання вимог за повістками щодо звірення персональних даних та з'явлення для проходження ВЛК настає адміністративна відповідальність. В разі невиконання мобілізаційного розпорядження настає кримінальна відповідальність.

"Тобто є різні види відповідальності", - додав Павліченко.

Він підкреслив, що невиконання вимог електронної повістки "є початком відліку того, що особа може зазнати адміністративного переслідування: штраф або позбавлення права керувати автомобілем".

Українцям змалювали найгірший сценарій відключень на зиму: Ось до чого готуватись

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:55

Росія не полишає надій зруйнувати українську енергосистему. Тож якщо внаслідок пошкодження підстанцій будь-якої з підконтрольних Україні атомних електростанцій взимку її буде відключено, населення матиме не більше 4 годин світла на добу. А у найгіршому...

Німеччина вводить жорсткі правила для біженців з України: Що варто знати

п’ятниця, 4 жовтень 2024, 23:40

З 1 січня 2025 року біженцям у ФРН знижуватимуть розмір допомоги (Bürgergeld) на 30% протягом трьох місяців, якщо вони відхилять розумну пропозицію щодо працевлаштування. Про це повідомляє ntv із посиланням на джерела в уряді країни, пише Deutsche Well...