Варто знати! Як перемкнути мобільну мережу, якщо під час відключення світла не ловить інтернет

Відключення електроенергії, які зараз відбуваються по всій Україні, нерідко призводять до того, що мережа мобільного зв’язку стає недоступною. І тут на допомогу має прийти мобільний роумінг – підключення вашого гаджету до вишки іншого оператора.

Послугу внутрішнього роумінгу підтримують всі три основні оператори: Vodafone, "Київстар" та lifecell. OBOZ.UA розповідає, як налаштувати свій смартфон, щоби нею скористатись, незалежно від того, маєте ви гаджет на Android чи iOS

Як увімкнути внутрішній роумінг на Android

Зайдіть у налаштуваннях у меню "Мобільна мережа" (або "Підключення") і оберіть пункт "Оператор", а потім вимкніть автоматичний вибір мережі в установках телефону. Якщо у вас стоїть кілька SIM-карток у телефоні, це потрібно зробити для однієї.

Коли ви вимкнете цю опцію, телефон почне шукати будь-який доступний сигнал. Коли пошук буде завершено, оберіть мережу, яка вам зараз доступна: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR або LIFECELL.

Якщо таким чином підключитись не вдалося, спробуйте повторити процедуру або виберіть іншу мережу. Коли все спрацює, перевірте, чи можете ви робити дзвінки та надсилати SMS. Їхня вартість при цьому має залишатись незмінною.

Як змінити мобільного оператора на iOS

Так само почніть з відключення автоматичного вибору мобільної мережі у вашому гаджеті. Для цього у меню "Параметри", оберіть пункт "Стільникові дані" та підпункт "Вибір мережі". Вимкніть відповідну функцію і пристрій сам знайде та покаже вам доступні мобільні мережі. Оберіть із них одну, а потім перевірте, чи добре працює зв’язок.

Як увімкнути мобільний інтернет у чужій мережі

Дзвінками та SMS використання мобільного зв’язку давно не обмежується і важливо мати доступ до мобільного інтернету. Таку можливість можна отримати і від оператора, який надає вам роумінг. Для цього увімкніть таку опцію у своєму смартфоні.

Вас може зацікавити:Шалений успіх, перемога над страшною хворобою та переїзд до Чернігова. Куди зник головний телесиноптик України Микола Луценко

  • Для пристроїв на Android ця функція називається "Передача даних у роумінгу". Її можна знайти у налаштуваннях мережі.
  • В смартфонах на iOS скористайтесь розділом налаштувань стільникових даних. Вам потрібен пункт "Роумінг даних".

І не забувайте час від часу перевіряти, чи не з'явився зв'язок у вашого оператора. Щойно з’явиться така можливість, перемикайтесь на нього назад, це як мінімум розвантажить мережу, в якій ви користувались роумінгом.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...