Варто знати! Які документи повинні мати чоловіки для перетину кордону з 17 липня

Починаючи з 17 липня 2024 року чоловіків віком від 18 до 60 років не випускатимуть із України без військового квитка. Про це розповів речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передають Патріоти України.

«Із завтрашнього дня, з 00:00, в пунктах пропуску при виїзді громадян за межі України у чоловіків віком від 18 до 60 років ми почнемо перевіряти наявність військово-облікових документів. Це стосується всіх громадян України чоловічої статі 18-60», – наголосив речник ДПСУ.

Якщо такого документа не буде, чоловіку відмовлять у перетині кордону. На кордоні громадяни можуть надати документи у будь-якому форматі – у вигляді книжечки або тимчасового посвідчення військовозобов’язаного, або ж це може бути документ в електронній формі. Для цього в Резерві+ має бути згенерований QR-код, щоб прикордонники могли зчитати його.

Демченко додав, що якщо у прикордонників виникатимуть сумніви відносно даних, які відображаються у документі, або сумніви щодо справжності документа, то ДПСУ перевірятиме інформацію в системі «Оберіг».

"Як тільки....": У Держенергонагляду пояснили, коли в Україні покращиться ситуація в енергосистемі

середа, 17 липень 2024, 0:10

Невдовзі навантаження на енергосистему зменшиться, що нормалізує її роботу. Це пов'язано з тим, що в Україні спаде спека. Про це в ефірі телемарафону сказав голова Держенергонагляду Руслан Слободян, передають Патріоти України. За словами Слободяна, чер...

Лайма Вайкуле вперше заспівала українською мовою чим довела до сказу росіян (відео)

вівторок, 16 липень 2024, 23:40

Латвійська співачка Лайма Вайкуле вперше заспівала українською мовою та довела цим росіян до істерики, інформують Патріоти України. Артистка виконала українську пісню на одному зі своїх концертів, відео з якого активно поширилося в Мережі. . На кадрах ...