Варто знати! На що звернути увагу при купівлі вживаного авто

Купівля нового авто – це чудовий спосіб заощадити гроші і отримати надійний транспортний засіб для власних потреб. Однак і велика відповідальність, адже покупцям потрібно бути обережними і не пропустити якийсь критичний недолік, який потім влетить в копієчку через постійні ремонти, передають Патріоти України.

Щоби нічого не пропустити, видання Go Banking Rates склало список червоних прапорців, які потрібно врахувати, обираючи вживаний автомобіль. Ці дев’ять ознак позбавлять вас проблем з машиною у майбутньому.

Великий пробіг

Чим більший пробіг в авто, тим вищий у нього ризик виникнення проблем, які можуть вимагати дорогого ремонту. В автомобілі з великим пробігом першими зношуються, як правило, свічки запалювання, гальма та шини. Якщо пробіг вживаного авто викликає у вас занепокоєння, проведіть ретельніший огляд або запросіть механіка, який кваліфіковано оцінить його стан.

Відсутня гарантія

Завжди перевіряйте при купівлі авто, чи не минув термін гарантії виробника. Якщо цей термін сплив, спробуйте зв'язатися з виробником, щоб дізнатися, чи доступна розширена гарантія і скільки це може коштувати. Якщо продовження неможливе або воно занадто дороге, за будь-який ремонт ви платитимете зі своєї кишені.

Сторонні шуми

Уважно прислухайтеся до будь-яких дивних звуків, таких як скрипи, стукіт або шурхіт, які видає вживаний автомобіль. Вони можуть вказувати на проблеми з амортизаторами, стійками чи підшипниками автомобіля. Часом можна домовитись із продавцем, що він усуне ці проблеми за свій рахунок перед тим, як передавати авто покупцеві.

Пошкоджена рама чи кузов

Ретельно огляньте авто ззовні. Воно не має мати будь-яких видимих ознак вм'ятин, подряпин, пошкодження фарби, слідів іржі та інших підозрілих елементів. Не забудьте також оглянути дно дзеркала, фари та лобове скло.

Проблеми під капотом

Під час огляду вживаного автомобіля обов’язково зазирніть під капот. Огляньте стан двигуна, перевірте машину на наявність ознак витоків, тріщин, іржі, диму чи запаху гару.

Іржа

Весь кузов автомобіля потрібно ретельно оглянути на наявність іржі. Особливу увагу приділіть таким зазвичай прихованим частинам, як дно або колісні арки. У деяких випадках іржа може бути прихована фарбою або герметиком, що може призвести тільки до більш дорогого ремонту надалі. А велика кількість іржі може свідчити, що попередній господар погано дбав про машину і тому вона в поганому стані.

Сумнівна історія автомобіля

Завжди перевіряйте всі записи про автомобіль перед тим, як ухвалювати рішення про покупку. Дізнайтесь, чи не побував він у аварії, чи не був пошкоджений водою, чи не провалював якісь перевірки. Чим менше проблем з машиною було у минулому, тим менше наслідків дістанеться вам.

Нерівномірний знос протектора на шинах

Така особливість може бути ознакою прихованої проблеми, пов'язаної з вирівнюванням. З плином часу це може перетворитись на значні неприємнсті в майбутньому. Якщо шини авто вимагають негайної заміни, ви повинні врахувати це у вартості покупки.

Підозріло вигідна ціна

Цінник не завжди є червоним прапором – інколи ви дійсно можете знайти дуже вигідну пропозицію. Але низька ціна може свідчити і про проблемність авто – значні пошкодження в минулому, серйозні несправності. Завжди оглядайте авто за дуже вигідну ціну особисто та проводьте тест-драйв.

"Розбите серце": Жінка розлучилася з чоловіком через два тижні після весілля і назвала причину

середа, 4 вересень 2024, 23:55

Жінка з розбитим серцем розлучилася з чоловіком всього через два тижні після весілля. Вона не змогла пробачити йому те, що він зробив на своїй парубочій вечірці. Про це пише Mirror, передають Патріоти України. Наречена організувала виїзне весілля з бат...

Українцям відмовляють в субсидіях: Ось хто не отримає допомоги від держави

середа, 4 вересень 2024, 23:40

В Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу – без збирання довідок та витрачання часу на заповнення декларації. Водночас в отриманні субсидії може бути відмовлено – проте, якщо виправити помилки, отримати її все одно можна буде, передаю...