Варто знати: Що буде, якщо передати показники лічильника з запізненням - пояснення енергетиків

Показники лічильника на світло потрібно передавати вчасно. Енергетики пояснили, чому важливо робити це без запізнень, передають Патріоти України з посиланням на "Прикарпаттяобленерго" у Facebook.

Як зазначається, період подачі показів лічильника триває протягом останніх двох днів розрахункового місяця та перших трьох днів наступного. У цей час важливо не забути подати покази приладу обліку, навіть якщо у споживача SMART-лічильник.

Енергетики пояснюють, що оператор системи розподілу (обленерго) щомісяця має здійснювати розрахунок обсягу споживання клієнта відповідно до переданих ним показів. Якщо споживач не подає актуальні покази, то використання електроенергії нараховується за середньодобовим споживанням.

У зв'язку з цим сума, вказана в платіжці за місяць, може відрізнятися від фактичного споживання.

Ще одна причина, чому потрібно подавати покази лічильника вчасно, – уникнути ймовірності некоректного обліку електроенергії. Через заводський брак, збій у програмі лічильника, або ж фізичні пошкодження кіловати можуть нараховуватися по-іншому. Виявити це можна при щомісячній подачі показників.

Опалювальний сезон в Україні

Нагадаємо, що скоро в Україні стартує опалювальний сезон. Підготовка до нього була важкою через постійні російські обстріли, зокрема, атак на енергетику.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...