Варто знати! Що потрібно виключити з раціону після 40 років

У кожної жінки з віком змінюється гормональний фон - для того, щоб підтримувати себе у відмінній формі, необхідно стежити за харчуванням, Які продукти краще виключити з раціону, розповіла фітнес-експертка, нутриціологиня Катерина Медушкіна, передають Патріоти України.

"З віком змінюється обмін речовин, гормональний фон, і в цілому всі біохімічні процеси в організмі жінки протікають по-іншому. І, щоб продовжити молодість, зберегти хороше самопочуття і високу якість життя, варто звести до мінімуму або зовсім виключити деякі види звичної їжі", – зазначила Медушкіна.

Що слід прибрати з раціону

1. Цукор і цукровмісні продукти

Медушкина пояснила, что сахар "стимулирует процесс гликирования белков", который провоцирует старение организма, появление морщин, атеросклероз и инфаркт. Также к этому пункту относятся высококрахмалистые продукты (например, белый рис, картофель и пр.).

Медушкіна пояснила, що цукор "стимулює процес глікування білків", який провокує старіння організму, появу зморшок, атеросклероз та інфаркт. Також до цього пункту належать продукти з високим вмістом крохмалю (наприклад, білий рис, картопля та ін.).

2. Хліб і випічка з білого борошна

Фітнес-експертка пояснила, що всередині знаходяться:

  • маргарин – насичені жири;
  • пшеничне борошно (чим вище його сорт – тим менш корисне борошно і вищий глікемічний індекс);
  • цукор – високий глікемічний індекс + калорії.

"Всі ці три інгредієнти сприяють виникненню захворювань серця, цукрового діабету і навіть деменції", – попередила Медушкіна.

Ковбасні вироби і продукти з обробленого м'яса

"М'ясні продукти, які проходять багатократну обробку, дуже калорійні, містять велику кількість солі, цукру, штучних добавок, барвників і насичених жирів. Для скорочення витрат на виробництво кількість жирів у таких продуктах збільшують до божевільних пропорцій", – розповіла нутриціологиня.

За її словами, це не всі шкідливі продукти, від яких варто відмовитися або скоротити їх споживання. Також важливо не зловживати сіллю, кава і солодкими газованими напоями, а також гострими спеціями і приправами. Крім того, важливо включити в раціон здорову та корисну їжу.

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...