
Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
У холодильнику
Це найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти. У холодильнику, при температурі не вище +4°C, варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.
При кімнатній температурі
Це найризикованіший варіант. Варені яйця є швидкопсувним продуктом. Якщо крашанки перебували при кімнатній температурі (на столі, у кошику) понад 12 годин, вживати їх в їжу вже небезпечно. Тепле середовище сприяє швидкому розмноженню бактерій. Такі яйця краще використовувати виключно як елемент декору.
Перед тим, як з’їсти крашанку, яка зберігалася навіть у холодильнику, огляньте її. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин. Будь-який неприємний запах — сигнал про те, що яйце зіпсувалося і його слід викинути.
9 грудня Оперативне командування "Захід" (ОК "Захід") повідомило в Telegram про новий напад на групу оповіщення у Львівській області. У пресслужбі зазначили, що один військовослужбовець, який діяв у межах закону й у супроводі поліції, дістав травму, пе...
Основ'янський суд Харкова оголосив вироки трьом членам організованої групи, яка займалась пограбуваннями в окупованому Куп'янському районі, передають Патріоти України. . Скориставшись тим, що ворог окупував частину Харківщини, житель села Зелений Гай ...