Крашанки або писанки є одним з головних атрибутів Великодня. Зазвичай, це зварені яйця, які розмальовані різними візерунками. Такі яйця за кімнатної температури рекомендують зберігати недовго., передають Патріоти України з посиланням на ТСН.
У холодильнику
Це найкращий та найбезпечніший спосіб зберігання крашанок, які ви плануєте їсти. У холодильнику, при температурі не вище +4°C, варені яйця в непошкодженій шкаралупі залишаються безпечними для споживання протягом приблизно одного тижня (до 7 днів) від моменту варіння.
При кімнатній температурі
Це найризикованіший варіант. Варені яйця є швидкопсувним продуктом. Якщо крашанки перебували при кімнатній температурі (на столі, у кошику) понад 12 годин, вживати їх в їжу вже небезпечно. Тепле середовище сприяє швидкому розмноженню бактерій. Такі яйця краще використовувати виключно як елемент декору.
Перед тим, як з’їсти крашанку, яка зберігалася навіть у холодильнику, огляньте її. Шкаралупа має бути цілою, без тріщин. Будь-який неприємний запах — сигнал про те, що яйце зіпсувалося і його слід викинути.
У Європі після початку повномасштабного вторгнення побачили інших українок - жінок з дітьми, які там адаптуються, які опановують мову, які йдуть на роботу. Про це заявила українська письменниця, співачка, культурна дипломатка Ірена Карпа в інтерв'ю про...
На гірськолижному курорті Драгобрат в Карпатах загинув 60-річний турист з Києва, який мав великий досвід походів. Про трагедію, яка сталася 18 травня в Рахівському районі, розповіли у туристичному клубі "Кулуар", передають Патріоти України. Зі словами ...