"Вас не має це їб...ти": У мережі шириться відеозвернення десантників, яким нібито не дають звільнитися

55 військовослужбовців 81-ї окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ ЗСУ нібито утримують у підвалі, не виплачують гроші та не дають звільнитись за станом здоровʼя чи перевестись до іншої частини. Про це 6 червня у Facebook повідомив Ілля Ярема, який представився сином одного з бійців, передають Патріоти України.

За словами Яреми, батальйон його батька, який був у складі 129 бригади територіальної оборони, у лютому 2024 року перевели до 81-ї бригади, військові не отримують зарплат із березня. Попри те, що військово-лікарська комісія визнала чоловіка непридатним до служби, рапторт на звільнення за наявності інвалідності нібито ніхто не розглядає.

"Фактично вони там просто заручники. Коли хлопці запитали військовослужбовця морільно-психологічного забезпечення, що вони роблять для вирішення цієї ситуації, відповідь була: "Вас не має це їб...ти”. Хлопці написали звернення до поліції, Військової служби правопорядку, Державного бюро розслідувань. Нуль реакції", – розповів чоловік.

Як заявила 81 бригада у Facebook, військовослужбовці, які були на відео, наразі проходять військову службу в одній з окремих бригад територіальної оборони та перебувають у статусі таких, що виведені в розпорядження їхнього командира. Це пов’язано з тим, що після переведення підрозділу цих бійців вивели поза штат після поранень і контузій.

"Відповідно до чинного законодавства командування 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗСУ не має законних підстав щодо (звільнення, переведення, розгляду скарг та заяв) зазначених військовослужбовців, адже це в межах компетенції командира окремої бригади ТРО", – йдеться у повідомленні.

Водночас у бригаді наголосили, що командування "не залишається осторонь і сприє якнайшвидшому розв’язанню цього питання".


Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...