"Важко коментувати. Це просто знущання": Лікаря розлютили маски з серветок в "Укрзалізниці" (фото)

Саморобні маски з серветок та канцелярських гумок, які роздали співробітникам "Укрзалізниці" на Полтавщині, не захистять від коронавірусу. Їх користь - нульова. Про це розповів лікар-інфекціоніст Вадим Терешин, передають Патріоти України.

Він зазначив, що сам по собі, такий крок – знущання над людиною. До прикладу, у його рідному Харкові маски роздають просто так, а тут співробітникам великої компанії видають паперові рушники.

"Важко коментувати. Це просто знущання, я вважаю. Суть маски не в тому, щоб захистити здорового, а в тому, щоб не дати можливості заражати хворому. Тому людина з найменшими симптомами застуди зобов'язана носити маску", – підкреслив фахівець.

За його словами, при обробці ультрафіолетом більше 3-4 разів структура респіраторів порушується. "Так ось, навіть респіратори зі ступенем захисту ФФ-3, які дійсно захищають, у разі спілкування з потенційно хворою людиною стають непридатними через 4 години. Якщо людина здорова – то інтервал більше", – пояснив Вадим Терешин.

Джерело: Обозреватель

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

Суд виніс вирок тренеру з Харківщини за згвалтування 11-річного хлопця: Шокуючі подробиці справи

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:44

15 квітня Городоцький районний суд Львівської області виніс вирок керівнику громадської організації “Десантно-спортивний навчально-тренувальний центр” у Чугуєві. Чоловіка визнали винним у розбещенні, сексуальному насильстві та зґвалтуванні 11-річного х...