Важко назвати це карою: У Львові винесли вирок хлопцю, який носив футболку із символікою СРСР

У Львові місцевого жителя засудили за носіння футболки із зображенням комуністичної символіки. Він отримав один рік обмеження волі умовно, але був звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном, інформують Патріоти України.

Як повідомляє видання "Судовий репортер", таке рішення ухвалив Галицький районний суд 24 березня. Зазначається, що 22-річного Владислава Болотникова затримали у вересні 2020 року в центрі міста у футболці з написом "СРСР", на якій також була зображена п'ятикутна зірка із серпом і молотом.

Його визнали винним за ч.1 ст.436-1 КК – за публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму. Йому загрожувало позбавлення волі на строк до п'яти років, але суд призначив умовне покарання, враховуючи вчинення нетяжких злочинів і те, що підсудний є молодою людиною і позитивно характеризується за місцем проживання.

На суді він визнав провину, заявив, що розкаюється, і запевнив, що не мав наміру вчинити злочин і "пропагувати тоталітарний режим". Під час одного із судових засідань під стінами суду збиралися мітингувальники з плакатами: "Комунізм – злочин. Його пропаганда також злочин", "Закон один для всіх" і "Пропаганда СРСР – це пропаганда злочинів радянського режиму".

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року депутати Верховної Ради України ухвалили закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...