Важко назвати це карою: У Львові винесли вирок хлопцю, який носив футболку із символікою СРСР

У Львові місцевого жителя засудили за носіння футболки із зображенням комуністичної символіки. Він отримав один рік обмеження волі умовно, але був звільнений від відбування покарання з випробувальним терміном, інформують Патріоти України.

Як повідомляє видання "Судовий репортер", таке рішення ухвалив Галицький районний суд 24 березня. Зазначається, що 22-річного Владислава Болотникова затримали у вересні 2020 року в центрі міста у футболці з написом "СРСР", на якій також була зображена п'ятикутна зірка із серпом і молотом.

Його визнали винним за ч.1 ст.436-1 КК – за публічне використання символіки комуністичного тоталітарного режиму. Йому загрожувало позбавлення волі на строк до п'яти років, але суд призначив умовне покарання, враховуючи вчинення нетяжких злочинів і те, що підсудний є молодою людиною і позитивно характеризується за місцем проживання.

На суді він визнав провину, заявив, що розкаюється, і запевнив, що не мав наміру вчинити злочин і "пропагувати тоталітарний режим". Під час одного із судових засідань під стінами суду збиралися мітингувальники з плакатами: "Комунізм – злочин. Його пропаганда також злочин", "Закон один для всіх" і "Пропаганда СРСР – це пропаганда злочинів радянського режиму".

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року депутати Верховної Ради України ухвалили закон "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборону пропаганди їх символіки".

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...