Важливий крок: ЄС продовжить статус тимчасового захисту для українців, - Стефанішина

Європейська комісія та Україна погодили продовження статусу тимчасового захисту для українців в ЄС. Його переглянуть, коли покращиться безпекова ситуація в країні.

Втім зараз для цього передумов немає. Про це повідомила віцепремʼєр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина під час Міжнародного саміту міст і регіонів, що відбувся 9 травня, передає Укрінформ.

За словами Стефанішиної, безпекові умови нині не дозволяють ухвалити будь-яке інше рішення щодо статусу тимчасового захисту.

Міністерка зазначила, що з початку повномасштабного вторгнення Росії постійно тримає звʼязок з комісаркою Євросоюзу з питань міграції та внутрішніх справ Ільвою Йоганссон. Кожні три місяці вони оцінюють ситуацію.

"Ми неодноразово обговорювали з нею питання повернення українців, продовження рішення про тимчасовий захист. Я вчора мала з нею розмову. Ми вирішили, що статус тимчасового захисту буде продовжений, тому що безпекові умови не дозволяють ухвалити будь-яке інше рішення", – заявила Стефанішина.

Вона додала, що Україна має домовленість з Європейською комісією: щойно безпекова ситуація зміниться, статус тимчасового захисту буде переглядатися таким чином, щоб відбувався плавний процес повернення українців.

"Бо похоронка – це "двушка" в Пензі": Військовий-історик розповів про головну мрію родичів окупантів

понеділок, 20 травень 2024, 22:41

У депресивних регіонах Росії родини військових мріють про похоронку, адже це своєрідна звістка про майбутні грошові виплати. Таку думку висловив музейник, кандидат історичних наук і доброволець Олександр Хоменко, передають Патріоти України. За його сло...

Київ накрило аномальне природне явище (відео)

понеділок, 20 травень 2024, 21:55

Попри те, що в Україну прийшло метеорологічне літо, жителі столиці спостерігали аномальне явище природи. Про це пишуть користувачі "Фейсбук" спільноти "Позняки. Осокорки. Харківський" – житлові масиви Дарницького р-ну м. Києва, передають Патріоти Украї...