Вбачають небезпеку: Американці із союзниками вирішили знищити базу Гітлера в Антарктиді

Історики вважають, що знайдена база була споруджена ще в 1938 році і була частиною проекту «Нова Швабія».

Покинута військова база в Антарктиді, до якої планується експедиція на початку грудня, буде знищена. Таку заяву зробила тристороння комісія за участю американських, норвезьких і австралійських фахівців, передають Патріоти України.

За їх словами, які цитує Explorer, якщо дані, що ця база дійсно військова, і можливо була створена Німеччиною в період Третього Рейху, то необхідно припинити подальші спроби експедицій до неї. Улаф Андерсон з норвезького антарктичного комітету вважає, що можливо на базі можуть бути предмети військового призначення, які представляються небезпечними - наприклад міни або артилерійські снаряди. Також цілком ймовірно знаходження різних хімічних речовин.

За словами учасника норвезької групи дослідників, завдяки американській допомозі, ймовірну базу, якщо вона буде розкопана, вдасться перевірити на наявність вибухонебезпечних предметів - двоє учасників американської сторони це військові сапери. Також планується взяти для дослідження залишків бази скануючt обладнання.

Група висадиться у вірогідному районі пошуку на початку грудня і проведе там як мінімум три тижні. Всі зібрані матеріали будуть доставлені в Австралію для продовження досліджень. Історики вважають, що знайдена база була споруджена ще в 1938 році і була частиною проекту «Нова Швабія». У амбітні плани Третього Рейху входило створення великої бази в Антарктиді, де був би розташований значний військовий контингент. Раніше фахівці нібито визначили приналежність покинутої військової бази, знайденої ентузіастами за допомогою аналізу супутникових знімків. Крім того, як стало відомо, США намагалися шукати базу Гітлера в Антарктиді ще в кінці 40-х років.

В Одесі розпочався білкопад. Зоологи пояснили чому це відбувається і як небайдужі свідки можуть зарадити

субота, 20 квітень 2024, 5:58

Через власну допитливість білченята випадають з гнізда, а потім не можуть повернутися назад. В Одесі маленькі білочки, які нещодавно народилися, випадають з гнізд прямо на людей. Про це повідомили у комунальній установі "Одеський зоологічний парк". ....

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...