Вберегти школярів від неприпустимого контенту: Уповноважений з прав дитини України підтримав заборону TikTok

Уповноважений з прав дитини в Україні Микола Кулеба підтримує заборону TikTok в Україні, посилаючись на багатотисячні вимоги батьків та викладачів, зазначають Патріоти України.

"Хочу вам сказати, що буквально сьогодні вдень мені телефонувала директорка однієї зі шкіл поблизу Києва, і вона сказала, що тільки вони зібрали понад 10 тисяч підписів від вчителів і батьків щодо заборони TikTok", - повідомив Кулеба, передає УНН.

Схожа практика діє у США та Італії.

"Однозначно, я за заборону таких деструктивних мереж, тому що вони неконтрольовані, і питання контролю піднімалось. Але це має робити провайдер — власник TikTok має так само як у Facebook чи Youtube, контролювати контент і не дозволяти оприлюднення деструктивного контенту. Цього, якраз, у TikTok і немає", - зазначив омбудсмен.

Питання заборони соцмережі залежить від Верховної Ради.

"Хтось має подати законопроєкт. Я не маю таких повноважень подавати, тому тут має хтось з парламенту подати законопроєкт. Якщо парламент підтримає, то ця мережа в Україні може бути заборонена", - сказав він.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...