Вбити людство вірусом: В українському підручнику знайшли новий сумнівний "креатив"

Суть гри полягає в контролі хвороби, яка заразила "нульового пацієнта" - гравець повинен заразити і вбити всіх людей на планеті, розвиваючи хворобу й адаптуватися до різних умов.

В українському шкільному підручнику з біології 11-класникам рекомендують в одному з практичних завдань змоделювати поширення глобальної інфекції на комп'ютерній грі Plague Inc, передають Патріоти України.

Треба сказати, що нещодавно і в інших підручниках був помічений "креатив" - йдеться про карту з РПГ "іграшки" Skyrim в підручнику з географії для шестикласників, а також фото-мема на голлівудського актора Кіану Рівза "сумний Кіану", що потрапив на сторінки підручника з всесвітньої історії для 10 класу.

В даному випадку в мережі звернули увагу на підручник "Біологія та екологія" для 11 класу авторства Костянтина Задорожнього. У ньому учням пропонують змоделювати поширення глобальної інфекції ресурсами Plague Inc.

Треба спочатку вибрати певну інфекцію, задати початкові параметри, спостерігати за поширенням вірусу і сформувати висновки.

Мультиплатформенна комп'ютерна стратегія в жанрі біологічного симулятора Plague Inc. ("Чума Інкорпорейтед") вийшла в 2012-му "Дітище" британської компанії Ndemic Creations доступне для платформ Android, iOS, Linux, macOS, Microsoft Windows, Windows Phone, Xbox One, PlayStation 4 і Nintendo Switch. Суть гри полягає в контролі хвороби, яка заразила "нульового пацієнта" - гравець повинен заразити і вбити всіх людей на планеті, розвиваючи хворобу й адаптуватися до різних умов.

Іграшка-симулятор отримала велику популярність серед геймерів, а на тлі розбурханого вбивчого нового коронавіруса з Китаю у Plague Inc. зараз - новий бум по завантаженням. Додамо, що рекомендації у підручнику взяті із збірника навчальних програм для 10-11 класів "Профільна школа як шлях до конкурентноспроможної особистості", складеному за підтримки Національної академії педагогічних наук та Інституту педагогіки.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...