"Вбиває" не тільки легені! У тілах померлих від COVID-19 виявлено несподівані зміни

Патологоанатоми з університету LSU Health в Новому Орлеані помітили зміни в тілах померлих від коронавірусу (COVID-19). Як пише EurekAlert, серія розтинів показала, що коронавірус, ймовірно, не викликає типове ураження серцевого м'яза (міокардит), як вважалося раніше, а впливає на орган інакше, передають Патріоти України.

Команда патологоанатомів виявила, що коронавірус викликає загибель окремих клітин у серцевому м'язі. Водночас SARS-CoV-2, на відміну від першого коронавірусу SARS, немає в клітинах серцевого м'яза. Фахівці виявили вірусну інфекцію в клітинах дрібних кровоносних судин.

Розтин проводився 22 пацієнтам, померлим від коронавірусу, – 10 чоловікам і 12 жінкам у віці від 44 до 79 років. У більшості був високий кров'яний тиск, у половини – діабет 2-го типу, 41% страждав від ожиріння.

За словами професора Річарда Вандера Хайде, дослідники висунули кілька теорій, які потребують подальшого вивчення. Він вважає, що це допоможе краще розуміти хворобу і, як наслідок, призначати ефективне лікування.

В Україну після потепління увірветься нова хвиля холоду: Синоптикиня розповіла, чого чекати

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:56

На вихідних 30-31 березня в Україні очікується тепла весняна погода, подекуди стовпчики термометрів піднімуться до +25 градусів. Скрізь без опадів, світитиме сонце. А з вівторка та середи очікується нова хвиля похолодання, передають Патріоти України. Т...

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...