Вбиває за тижні: Вчені назвали головну причину смертельного раку

Мутація лише двох дефектних клітин призводить до розвитку гострого мієлоїдного лейкозу. До такого висновку прийшли дослідники з американської лабораторії в Колд Спрінг, передають Патріоти України.

До раку призводять мутації генів IDH2 і SRSF2. Професор лабораторії Адріан Крейнер заявив, що мутації перешкоджають дозріванню клітин кісткового мозку в еритроцити і лейкоцити, необхідні пацієнту для подолання раку. Тепер у лабораторії намагаються створити нові засоби для лікування раку крові.

Раніше вважалося, що гени IDH2 і SRSF2 впливають тільки на симптоми раку. Але тепер їх назвали відповідальними за причину виникнення захворювання. Вчені впевнені, що якщо їм вдасться втрутитися в процес, вийде і зупинити розвиток хвороби.

Гострий мієлоїдний лейкоз є раком крові. При ньому швидко розмножуються змінені білі кров'яні клітини. У разі відсутності лікування, хворий може загинути буквально за кілька тижнів або місяців. Симптомами є швидка стомлюваність, задишка, часті пошкодження шкіри, а також підвищена кровоточивість.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...