"Вбивають" дружин, дописують дітей: Прикордонники розповіли про спроби чоловіків виїхати з України

Українські прикордонники щодня затримують близько 20 осіб, які намагаються незаконно перетнути кордон. При цьому більше сотні людей отримують відмову у виїзді з України, передають Патріоти України.

"Щодня прикордонники затримують близько 20 осіб, які намагаються перетнути кордон як на пунктах пропуску. Це і поза пунктами пропуску і безпосередньо на пунктах " - повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону.

За його словами, близько 120-150 осіб щодня отримують відмову в перетині кордону, оскільки не відповідають умовам перетину. Вони не підпадаю під ті винятки, які встановлені правилами перетинання правилами державного кордону, які визначені Постановою Уряду №57. У більшості випадків мова йде про чоловіків у віці від 18 до 60 років.

"Якщо поза пунктами пропуску чоловіки просто намагаються перетнути кордон, то на пунктах пропуску чоловіки, як правило, намагаються використовувати підроблені документи, в тому числі документи з військкомату про непридатність до військової служби, документи про дітей, свідоцтва про смерть дружин", - підсумував Демченко.

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...