Вбивства, грабежі і захоплення шкіл: В ООН представили доповідь про російських найманців в Африці

Організація Об'єднаних Націй (ООН) опублікувала експертну доповідь про ситуацію в Центральноафриканській Республіці, який раніше витік у західні ЗМІ. У документі йдеться, що в ЦАР з кінця 2020 року діяло від 800 до 2 100 іноземних найманців з Росії, Сирії, Лівії та інших країн. Доповідь опубліковано на ресурсі ООН, зазначають Патріоти України.

Автори доповіді заявили, що ці особи безпосередньо брали участь у військових діях, а не просто тренували солдатів. Також їх звинувачують у порушеннях міжнародного гуманітарного права.

"Порушення міжнародного гуманітарного права з боку збройних сил ЦАР і російських інструкторів включали надмірне використання сили, невибіркові вбивства, захоплення шкіл і грабежі у великому розмірі, в тому числі майна міжнародних гуманітарних організацій", - сказано в документі. Основною джерельною базою, на яких будуються висновки доповіді, були розповіді очевидців.

Слухав пісню німецькою: Пенсіонер з Росії опинився в центрі "фашистського" скандалу

середа, 8 травень 2024, 22:57

У російському селищі Шахтарськ на Сахаліні розгорівся скандал навколо місцевого пенсіонера, якого звинуватили у "фашизмі" за прослуховування старої німецької військової пісні Wenn die Soldaten. Про це повідомляють російський Telegram-канал Baza, переда...

Тільки жінки та діти: Українських чоловіків більше не чекають у притулку для біженців у Нідерландах

середа, 8 травень 2024, 22:44

Українським чоловікам більше не раді у головному пункті прийому біженців у Нідерландах. Йдеться про Jaarbeurs Hall 5 в Амстердамі. Ще з лютого цей притулок частково відмовляв у притулку певним категоріям українців. А зараз відмовляє у наданні тимчасово...