Вбивство 6-річної Мирослави Третяк: Сім'я вимагає від держави 100-мільйонної компенсації

Сім'я шестирічної Мирослави Третяк, яку влітку цього року знайшли вбитою в селі Старий Салтів на Харківщині, звернулася з позовом про відшкодування моральної компенсації, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Суспільне».

Батьки дитини вважають, що до злочину призвела також бездіяльність посадових осіб. Від державних органів вони вимагають 100 мільйонів гривень моральної компенсації. Від сім'ї підозрюваного — відшкодування частини витрат на поховання.

Адвокат сім'ї Артем Донець уточнив, що мова йде про місцеві органи самоврядування, поліціянтів, працівників освіти, соціальних служб, які знали про девіантну поведінку 13-річного хлопця, якого підозрюють у вбивстві.

За словами адвоката, про поведінку хлопця було відомо з 2016 року, але до жахливої трагедії з 6-річною Мирославою Третьяк, ніяких заходів держоргани не застосовували, все було тільки на папері.

Засідання у справі про вбивство Мирослави Третяк відбулося 18 жовтня. Адвокат клопотав про виклик 16 представників державних органів як свідків. Наступне засідання призначили на 28 жовтня.

Нагадаємо, 28 липня шестирічна Мирослава Третяк у Старому Салтові пішла з двору будинку, де гуляла з 13-річним сусідом, але не повернулася.

Близько опівночі її знайшли мертвою в покинутій будівлі. Вбивцею дівчинки поліція назвала 13-річного хлопця, з яким того дня гуляла дівчинка.

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...

Навіть гонорар не мав значення: Спаринг-партнер Усика відмовився від бою з бійцем із Росії й допоміг непереможному німцю його нокаутувати

четвер, 18 квітень 2024, 21:59

Чемпіон EBU у надважкій вазі Олександр Захожий (19−0, 15 КО) розповів про те, що йому пропонували провести бій в Саудівській Аравії з росіянином Арсланбеком Махмудовим (18−1, 17 КО), який виступає за Канаду, передають Патріоти України. «Я одразу відмов...