Вбивство емігрантом дівчат у школі для танців: Британію сколихнули найбільш масштабні за останнє десятиріччя вуличні заворушення

Британію сколихнули масштабні заворушення

У Великій Бритнії у суботу, 3 серпня, сталися наймасштабніші за більш ніж десятиліття громадянські заворушення, коли ультраправі групи і борці з расизмом зіштовхувалися в містах по всій країні, передають Патріоти України з посиланням на The Guardian.

Приводом став жахливий злочин у місті Саутпорті, де правоохоронці затримали чорношкірого молодика, який підозрюється у нападі з ножем на відвідувачів літнього клубу. Він вдарив щонайменше 11 дітей ножем. Три дівчинки загинули, вісім були поранені. Також поранення отримали двоє дорослих.

Аксель РудакубанСтало відомо, що у нападі звинувачують 17-річного Акселя Рудакубана з Ланкашира. Хоча підліток є підданого Корони , в мережі поширилися інформація про те, що вбивця нібито був прохачем притулку, який прибув до Великої Британії на човні. Це спровокувало у місті протести ультраправих.

Жертви Акселя РудакубанаПід час протестів, які поширилися всією країною, у поліцейських кидали цеглу, пляшки, запускали феєрверки, кілька правоохоронців дістали поранення.

Зокрема у Ноттінгемі протиборчі групи зіткнулися одна з одною, кидаючи пляшки та інші предмети з обох сторін.

Близько 150 людей, які несли прапори з хрестом Святого Георгія, кричали "ви більше не англійці" та "мусульмани геть з наших вулиць", у Лідсі значно переважали сотні контрпротестувальників, які вигукували "нацистські покидьки, геть з наших вулиць". У Блекпулі спалахнули сутички між демонстрантами та панками – у місті на фестивалі – кидали пляшки та стільці.

Міністр внутрішніх справ Іветт Купер заявила, що поліція отримає повну підтримку уряду, щоб вжити найрішучіших дій. "Кримінальному насильству і заворушенням немає місця на вулицях Британії", - сказала вона.

"Той, хто бере участь у злочинних заворушеннях і жорстокому бандитизмі на наших вулицях, муситиме заплатити ціну, і вони мають очікувати на арешти, судові переслідування, штрафи та всю суворість закону, зокрема на ув'язнення і заборону на поїздки. Порушення закону тягне за собою наслідки", - підкреслила міністр.


У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...