Вбивство могло бути замовним: СБУ виявила тіло водія BlaBlaCar Тараса Познякова, який зник ще у 2016-му (фото)

Співробітники Служби Безпеки України виявили тіло водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Спецслужбою отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства. Про це OBOZREVATEL стало відомо з власних джерел. До пошукових робіт було залучено спецтехніку Міноборони, інформують Патріоти України.

Зазначається, що пошук місця поховання тіла Тараса Познякова ускладнювався суттєвими змінами рельєфу за п’ять з половиною років, які минули з часу вбивства (перепродаж земельних ділянок, проведення будівельних робіт та створення стихійних сміттєзвалищ, нашарування ґрунту, знищення орієнтирів, що існували у 2016 році). До пошукових робіт було залучено важку техніку, а також застосовано спеціальне технічне обладнання – георадар "EASY RAD - GPR", що використовується відділом репатріаційних заходів та пошукової роботи Управління цивільно-військового співробітництва ГШ ЗСУ.

Пошук місця поховання тіла ускладнювався суттєвими змінами рельєфуДо пошукових робіт було залучено важку технікуНаразі співробітниками СБУ відшукано труп Тараса Познякова, отримано та перевіряються дані, що свідчать про можливий замовний характер вчинення вбивства.

Під час пошуку тіла використано спеціальне технічне обладнання.Попередньо кримінальне провадження кваліфіковане за п. 11 ч. 2 ст. 115 КК України (умисне вбивство). Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Пошук тіла був утруднений змінами у рельєфі
СБУ залучила до операції важку техніку
СБУ підозрює замовний характер убивства Познякова
Співробітниками СБУ знайдено труп Тараса ПозняковаНагадаємо, що на початку 2016 року із зони проведення АТО до Києва повернулись бійці "Правого сектору": громадянин РФ Луан Кінгісепп та громадянин України Дмитро Голуб. Наприкінці березня 2016 року вони зареєструвались на он-лайн сервісі "BlaBlaCar" під вигаданими акаунтом "Oksana Sadaeva", спеціально для цього придбавши нові сім-картки мобільних телефонів. В подальшому цей акаунт використовувався ними з метою моніторингу інформації щодо поїздок в "BlaBlaCar".

30 березня 2016 року Позняков зареєстрував чергову власну поїздку зі Львова до Києва на сервісі "BlaBlaCar", які попередньо здійснював автомобілем "Volkswagen Touareg", що належав його батьку. А вже 31 березня на поїздку зареєструвалося 3 особи. Як пізніше встановлено, реєстрацію здійснив Луан Кінгісепп на себе та ще одну вигадану жінку, а також Дмитро Голуб на себе особисто.

В СБУ зазначили, що 1 квітня 2016 року Кінгісепп придбав квитки на залізничний транспорт до м. Львова, куди він разом з Голубом вирушив 3 квітня. А вже 4-го Позняков спільно з Кігісеппом та Голубом на автомобілі "Audi А-6" вирушили до м. Києва.

Зазначається, що того ж дня, на ділянці дороги "Житомир-Київ", між селищами Бузова та Гурівщина, Познякова було вбито пострілами з пістолету "ТТ", які здійснив Кінгісепп. Зловмисники закопали тіло вбитого Познякова та знищили засоби зв’язку.

За даними Служби безпеки, 05 квітня вони приховали автомобіль "Ауді А6" одному з гаражних кооперативів у Києво-Святошинському районі Київської області.

Приблизно 6-7 квітня 2016 особи Кінгісеппа та Голуба були встановлені співробітниками Національної поліції України. Разом з тим, відразу затримати вказаних осіб не передбачалось за можливе, у зв’язку з чим вони з травня 2016 року перебували у розшуку.

Співробітники Нацполіції України затримали Голуба 4 серпня 2016 року. Водночас під час проведення слідчих дій він не надав інформації про обставини вчинення злочину та місце поховання Тараса Познякова, а також про можливих замовників викрадення та вбивства львів’янина.

В подальшому, 23 березня 2019 року в м. Києві, під час святкування власного дня народження на орендованій квартирі, Кінгісепп, перебуваючи у розшуку, підірвався на вибуховому пристрої та від отриманих поранень загинув.

Джерело: Обозреватель

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...

В Україні хочуть вивести з обігу паспорти-"книжечки" зразка 1994 року: Чого чекати

субота, 20 квітень 2024, 6:50

Стали відомі нові подробиці можливих змін, які стосуються паспортів українців. Про них у коментарі для ТСН.ua розповів уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь, передають Патріоти України. "Я оприлюднив річний публічний звіт, як це передб...