Вбивство Окуєвої здійснили з рідкісного для України автомата (фото)

Вбивство ветерана АТО Аміни Окуєвої було скоєно з рідкісного для України автомата. Про це у Facebook повідомив речник МВС України Артем Шевченко, передають Патріоти України.

За даними експертизи, кілер в 600 метрах від місця розстрілу Окуєвої та її чоловіка Адама Осмаєва скинув чеський армійський автомат калібру 7,62*39 мм.

"Він тільки зовні нагадує автомат Калашникова. Це насправді інша зброя, досить рідкісна на пострадянському просторі взагалі, а в Україні й поготів. Вона було передана злочинцю-стрілцю спеціально для скоєння вбивства, а це - чітка ознака замовного характеру злочину. І для нього були використані бронебійні патрони для більш смертельного ураження", - зазначив Шевченко.

Він також додав, що автомат Sa vz. 58 вироблявся до 1984 року, а в 2000 був знятий з озброєння. За його словами, ДНК-профіль з автомата виділили відразу, проте слідство тримало даний факт в таємниці.

"Сірий" паспорт: Стало відомо, як українці за кордоном намагаються обійти обмеження щодо консульських послуг

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:57

У деяких країнах Європи українці можуть отримати так званий паспорт іноземця, який дозволяє тимчасово не оформлювати українські документи, що посвідчують особу, передають Патріоти України. Намагаючись повернути на Батьківщину ухилянтів, влада обмежила ...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...