Вбивство поліцейської в Києві: Підозрювана виявилася... подругою жертви

Правоохоронці затримали підозрювану у вбивстві поліцейської, тіло якої виявили сьогодні рано вранці у Дарницькому районі Києва. Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

"Наразі поліцейські проводять першочергові слідчі дії для встановлення мотиву та деталей скоєного", – зазначається у повідомленні.

У поліції також розповіли, що жінка, тіло якої зі слідами насильницької смерті виявили сьогодні на проспекті Миколи Бажана у Дарницькому районі столиці, працювала у поліції, вона була 1983 року народження. На виклик про вбивство прибули слідчі та оперативники, були залучені кінологи та криміналістична лабораторія.

"Місце події ретельно обстежили. Відразу опитали свідків та очевидців. Завдяки злагодженій роботі слідчих та оперативників центрального апарату Нацполіції та поліції Києва вдалося встановити підозрювану у вбивстві поліцейської. Її затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Відомо, що жінки товаришували. Слідчі відпрацьовують усі версії скоєного", – повідомив Крищенко.

У прокуратурі Київської області розповіли, що загибла була старшим інспектором одного з Департаментів Нацполіції України. Експерти виявили на тілі жінки численні колото-різані поранення та інші травми.

"За результатами проведення першочергових слідчих (розшукових) дій та на підставі зібраних доказів затримано 37-річну мешканку столиці, яка обґрунтовано підозрюється у вчиненні цього злочину. Попередньою причиною вбивства є раптово виниклий конфлікт між підозрюваною та загиблою, які були між собою знайомі", – додали у прокуоратурі.

Наразі триває подальше встановлення всіх обставин злочину. Призначено низку експертних досліджень, у тому числі судово-медичних щодо причин смерті жінки. Також вирішується питання про обрання затриманій запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Як зазначається у повідомленні прокуратури, санкція статті передбачає покарання від 7 до 15 років позбавлення волі.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...