Вбивство, що струсануло не лише Харків: Хто порізав турецьких студенток, які навчались в університеті ім. Каразіна

Молоді та здорові дівчата могли ще жити й жити...

Два роки тому, 3 січня, в орендованій квартирі Харкова знайшли вбитими студенток 20-річну Букет Йилдиз і 22-річну Зейнеп Хусюнбей. Обоє родом із Туреччини. Навчалися на другому курсі університету ім. Василя Каразіна. В обох були перерізані горла, інформують Патріоти України.

На сполох забили друзі дівчат, коли ті 3 дні не відповідали на дзвінки. Поліцейські відчинили квартиру, де жили студентки. Повсюди були калюжі крові, розкидані речі. Встановили, що студенток убили 31 грудня. Із квартири зник принтер, ноутбук і мобільні телефони дівчат.

Незадовго до вбивства Букет скаржилася батькам на колишнього коханого, який її переслідував. Хлопця звати Цокмез Гусну Цан. Тоді йому було 20 років. Він кілька разів прилітав до Харкова навідати дівчину. Але стосунки між ними зіпсувалися. Під час останньої зустрічі посварилися в торговельному центрі. Говорили на підвищених тонах. За студентку заступилися відвідувачі закладу. Хлопець тоді назвав себе Містер Ікс і пішов. 31 грудня він навідався в квартиру до дівчини. Вона пояснила, що більше з ним зустрічатися не хоче.

"Він спустився вниз, але потім повернувся в квартиру. Коли увійшов, Букет саме розмовляла з новим бойфрендом із Німеччини по відеочату. Цокмез вирвав у неї з рук телефон, убив дівчину. Два дні продовжував від її імені переписуватися з родичами студентки та хлопцем. Зейнеп у цей час ходила по магазинах. Цокмез зустрів її біля вхідних дверей. Там і зарізав", - розповідав тоді Фарід Алієв, директор Харківського представництва Союзу турецько-українських ділових людей.

Цокмез Гусну Цан 2 січня виїхав з України. За 3 дні турецька поліція затримала його на батьківщині. Ховався на кладовищі. Знайомі затриманого розповіли, що він захопився фільмами про вбивство людини.

Справу передали тамтешнім правоохоронцям. За турецьким законодавством Цокмезу загрожує смертна кара. Чи завершилося слідство у справі і яка доля підозрюваного – не відомо.

Яку пенсію можна буде отримати з зарплатою 10 тис. грн

неділя, 28 квітень 2024, 8:45

В Україні з зарплатою в 10 тис. грн та з 35 роками стажу можна розраховувати на пенсію, розмір якої сягає всього 2818,8 грн. Розмір виплати залежить від кількох показників, передають Патріоти України. Про це йдеться в публікації OBOZ.UA. Так, згідно з ...

У Німеччині росіянин зарізав двох українців. Підозрюваного затримали по гарячих слідах

неділя, 28 квітень 2024, 8:41

Увечері суботи, 27 квітня, у німецькому місті Мурнау на території торгового центру виявили двох молодих українців з ножовими пораненнями. У вбивстві підозрюють громадянина Росії. Про це повідомила місцева поліція. Зазначається, що 36-річний потерпілий ...