Вбивство Шеремета: У поліції заявили про нові докази проти Антоненка

Для підриву авто журналіста Павла Шеремета використовувалася аналогічна речовина, залишки якої поліція знайшла у вилученій міні у Андрія Антоненка. Такий висновок зробили слідчі, отримавши результати вибухотехнічної експертизи, повідомляє прес-служба МВС України, передають Патріоти України.

"Відповідно до висновку експертів, вилучений під час обшуку у підозрюваного речовий доказ є кустарним способом вихолощеною промислово виготовленою бойовою протипіхотною осколковою міною направленої дії МОН-5 ", – йдеться в повідомленні.
Відзначається, що в корпусі міни знайдені залишки вибухової речовини на основі гексогену. Експерти пояснили, що саме цей матеріал був у пристрої, який вибухнув в машині Шеремета.

Також на корпусі і всередині міни експерти знайшли змішані біологічні сліди, які будуть додатково досліджуватися. У поліції підкреслили, що корпус вилученої МОН-50 виготовлений в 1987 році на заводі "Дунаріт" (партія 36) в місті Русе (Болгарія). Даний корпус МОН-50 був споряджений вибуховою речовиною ПВВ 5-А на "Самарському заводі вибухових речовин" в 1987 році (партія виготовлення корпусу 40).

У НПУ додали, що підозрюваний Антоненко відмовився пояснювати походження і мета зберігання міни, посилаючись на норми ст. 63 Конституції України. Крім того, затриманий відмовився від проведення слідчих експериментів і дачі показань.

Відзначимо, що в понеділок, 23 грудня, Апеляційний суд розглядає апеляцію на арешт підозрюваного в справі про вбивство Павла Шеремета Андрія Антоненко. Для охорони порядку до будівлі суду залучили близько 100 поліцейських.

Ключовий здвиг еволюції: Науковці встановили історичний час, коли пращури сучасної людини навчилися розмовляти

четвер, 28 березень 2024, 9:05

Нове дослідження встановило ймовірний час у доісторичному періоді, коли пращури людей вперше почали говорити. Це відбулося приблизно 1,6 мільйона років тому – десь у східній чи південній Африці, пише The Independent. Зазначені висновки засновані на ана...

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...