Вбивство у центрі Харкова: Стрілок розповів про свої мотиви у суді

На судовому засіданні клопотання підозрюваного про домашній арешт було відхилено.

У середу, 24 лютого, Дзержинський районний суд Харкова обрав запобіжний захід підозрюваному в убивстві 40-річного чоловіка, який помер від вогнепального поранення в голову біля супермаркету на вулиці Отакара Яроша. Харківський стрілець на суді пояснив зазначення причини свого вчинку шоковим станом. Про це повідомили в Telegram-каналі "Веха", передають Патріоти України.

Під час судового засідання підозрюваний просив звільнити його під домашній арешт і повідомив, що стріляв, перебуваючи в шоковому стані через загрозу його життю. Причиною конфлікту, який завершився вбивством, за інформацією поліції, стала фінансова суперечка: мова йшла про борг в сумі 100 тисяч доларів. Разом з кредитором на місце зустрічі приїхали кілька його знайомих, які вимагали повернути гроші. Поведінка опонентів здалася підозрюваному агресивною, він дістав пістолет і зробив постріл в одного з чоловіків, який від поранення помер.

На судовому засіданні клопотання підозрюваного про домашній арешт було відхилено. За рішенням суду, на час слідства він перебуватиме під вартою без права внесення застави. Фігуранту справи загрожує до 15 років позбавлення волі за статтею 115 КК України ( "вбивство").

Житель Тернополя намагався відправити за кордон посилки з унікальними древніми скам'янілостями, але втрутилася митниця (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 22:44

Тернополянин спакував три посилки із десятьма древніми каменями із відбитками істот, що належать до унікальних палеонтологічних зразків. Про це йдеться у повідомленні Київської митниці, передають Патріоти України. Цінні артефакти мали прямувати до США,...

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...