"Вбивця" Google виходить 9 травня: Що відомо про нову пошукову систему

У міру загострення "війни штучного інтелекту" між Google Gemini і Microsoft ChatGPT з'явилися чутки про те, що 9 травня 2024 року з'явиться нова пропозиція для веб-пошуку, яка функціонує на основі ChatGPT. Це також може стати викликом для домінуючого пошуковика Google, передають Патріоти України.

Користувач соцмережі Reddit помітив, що для домену search.chatgpt.com були створені SSL-сертифікати (SSL-сертифікат — цифровий сертифікат, який засвідчує справжність веб-сайту і дає змогу використовувати зашифроване з'єднання, — ред.). Аналітики Аndroid Authoritу також виявили твіт ведучого AI podcast, що натякає на появу нового продукту 9 травня. Згаданий піддомен наразі відображає повідомлення "Не знайдено" замість видачі помилки 404 або помилки домену, що дає поживу для роздумів.

Хоча видання поки що не має більш детальної інформації, ідея запуску пошукової системи OpenAI має стратегічний сенс, вважають аналітики. Компанія Microsoft, великий інвестор в OpenAI, досі не могла кинути серйозний виклик домінуванню Google у сфері інтернет-пошуку. Зусиль Bing для цього вочевидь не вистачало. Однак кілька місяців тому стало відомо, що OpenAI розробляє продукт для веб-пошуку, який частково працює на базі Bing, частково — на основі ChatGPT.

Судячи з наявної на даний момент інформації, новий пошуковик зможе надавати зведення на основі штучного інтелекту і швидкі результати, подібно до того, як це робить Google Search Generative Experience (SGE), вважають експерти. 9 травня вже не за горами, тож скоро можна буде переконатися в тому, чи дійсно OpenAI готує нову пошукову систему до запуску, чи ні.

Дуже любив вино, але проблема була не в алкоголізмі: Вчені розповіли, через що міг оглухнути Бетховен

субота, 18 травень 2024, 23:43

Слух видатного композитора Людвіга ван Бетховена почав погіршуватися в молодості, а помер геній повністю глухим. Причини його глухоти залишаються загадкою. Однак, майже через дві сотні років аналіз його волосся показав високий рівень свинцю, миш'яку та...

Рідкісний вид рептилій - на межі зникнення: На Кубі коти взялися винищувати... крокодилів

субота, 18 травень 2024, 23:02

Здичавілі коти вважаються одним із найпроблемніших інвазивних видів, який загрожує тисячам інших видів тварин у дикій природі. Нове підтвердження цьому представили кубинські фахівці, які звинуватили безпритульних кішок у масовому вбивстві дитинчат рідк...