Вчені б'ють на сполох - новій пандемії бути? На китайських звірофермах виявили десятки небезпечних вірусів

Дослідники виявили на хутрових фермах Китаю десятки вірусів, багато з яких можуть передаватися людині, передають Патріоти України.

У новому дослідженні, опублікованому в Nature, йдеться про те, що вченими було виявлено 125 вірусів у норок, лисиць, єнотовидних собак та інших тварин. З них 36 вірусів — нові для науки, і 39 становлять високий ризик передачі між видами, включно з людьми.

Серед знайдених вірусів були коронавіруси, пташиний грип і віруси, пов’язані з гепатитом Е і японським енцефалітом. Особливе занепокоєння у вірусолога Едварда Холмса викликав вірус, подібний до HKU5 кажана, виявлений у норок, оскільки він є родичем MERS, смертельного для людини коронавірусу.

Дослідники попереджають, що звіроферми можуть стати джерелом нової пандемії, оскільки фермерські тварини можуть заражатися вірусами, що циркулюють серед диких тварин, і передавати їх людям. Учені закликають до закриття світової індустрії хутрового звірівництва та посилення контролю над такими фермами.

Шахрай заволодів найбільшим кораблем-готелем на Дніпрі, завдавши державі збитків на десятки мільйонів гривень

субота, 7 вересень 2024, 8:22

Правоохоронці повідомили про підозру директору підприємства, що привласнив судно-готель збанкрутілого банку "Готель Баккара" шляхом обману в особливо великих розмірах. Про це повідомила пресслужба Київської міської прокуратури в п'ятницю, 6 вересня, пе...

Жити стало дорожче: У НБУ назвали причини прискорення інфляції в Україні

субота, 7 вересень 2024, 7:39

У липні споживча інфляція очікувано зросла - до 5,4% р/р (з 4,8% р/р у червні). За оцінками НБУ, споживча інфляція продовжила пришвидшення й у серпні, передають Патріоти України з посиланням на Макроекономічний та монетарний огляд НБУ (вересень 2024 р...