Вчені були шоковані: Трамп хотів підірвати ядерну бомбу, щоб побороти ураган

Президент США Дональд Трамп пропонував вищим військовим чиновникам бомбити урагани ядерними бомбами, повідомляють Патріоти України з посиланням на Axios.

Так, під час однієї з нарад Трамп всерйоз пропонував завдавати ядерних ударів по ураганах ще в той момент, коли вони формувалися в Атлантичному океані.

"Я зрозумів. Вони починають формуватися біля узбережжя Африки, а коли вони рухаються по Атлантиці, ми кидаємо бомбу в центр урагану, і вона ліквідує його. Чому ми не можемо цього зробити?", - цитує нібито слова Трампа співрозмовник видання.

Ця ідея викликала подив у учасників закритої наради в Білому домі, тому в підсумку всерйоз її так і не розглянули. При цьому механізм ядерного удару по ураганах все ж сподобався самому Трампу, який як мінімум згадував про цю можливість і в перший рік своєї роботи, про що є офіційні замітки.

Варто зазначити, ідея бомбити урагани ракетами не нова. Її розглядали ще в середині 20-го століття, за часів президента Дуайта Ейзенхауера. Але після комплексної оцінки такої можливості вченими, від ідеї вирішили відмовитися.

"Захист України" стосується всіх: У Раді ухвалили законопроєкт, за яким хлопців і дівчат не розподілятимуть

четвер, 25 квітень 2024, 8:30

Депутати Верховної Ради більшістю голосів ухвалили в першому читанні законопроєкт №11092, яким пропонують скасувати розподіл у навчанні дисципліни "Захист України" для хлопців і дівчат. "За" проголосували 291 парламентар, передають Патріоти України. Пр...

"Не було практично міста. Його рівняли з землею": Боєць ГУР розповів про прорив до Маріуполя

четвер, 25 квітень 2024, 7:50

Боєць Головного управління розвідки на позивний “Несмачний” був командиром однієї із груп, яка відправилася на гелікоптерах до окупованого Маріуполя. Там він приєднався до українських захисників та разом із ними обороняв місто від російських окупантів....