Вчені були спантеличені: Археологи виявили мумії із золотими язиками

Археологи з Міністерства туризму та старожитностей у Єгипті виявили мумії з золотими язиками. Про це пише видання Heritage Daily, передають Патріоти України.

Незвичайні мумії виявили під час розкопок. Археологи прагнули розширити дослідницьку зону некрополя Кувейсіна. Це місце поховання на півночі Єгипту, де розташовані сотні гробниць різних періодів історії.

Під час розкопок вчені виявили мумії з золотим язиком. Він був схожий на амулет і розміщений у роті померлих. Вважається, що цей атрибут клали мертвим, щоб вони могли спілкуватися у загробному житті.

Поховання з такими золотими язиками вже знаходили. Такі мумії були виявлені у лютому та грудні 2021 року. Тоді екземпляри знаходили у храмі Тапосиріс Магна в Александрії та на одній із ділянок поблизу сучасного міста Ель-Бахнаса.

Під час попередніх розкопок у Кувейсі археологи виявили сотні гробниць, кам'яних трун та величезну труну з чорного граніту.

"Західні країни охопить хаос громадянської війни": Ілон Маск "спрогнозував", що чекає на Європу

середа, 24 квітень 2024, 12:39

Західні країни рано чи пізно захопить хаос громадянської війни. Про це заявив у соцмережі Х американський мільярдер Ілон Маск. Таким чином він відреагував на публікацію канадського професора Гада Саада, який спрогнозував конфлікт через міграційну політ...

Житель Прикарпаття захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками", але далі втрутилась СБУ (фото)

середа, 24 квітень 2024, 12:27

В Івано-Франківську судитимуть антиукраїнського агітатора, який захоплювався вагнерівцями і російськими "казаками". Йому "світить" до 8 років в'язниці. Про це повідомили у Службі безпеки в Івано-Франківській області, передають Патріоти України. Інтерне...