Вчені кажуть, що буде не останнім: Прикарпаття сколихнув другий землетрус за добу (відео)

В Івано-Франківській області протягом доби, 1 червня, зафіксували відразу два землетруси. Другі підземні поштовхи силою 2,7 бала за шкалою Ріхтера були зафіксовані о 21:05, передають Патріоти України.

Як повідомили в прес-службі Головного центру спеціального контролю розповіли, що джерело підземних поштовхів залягало в районі міста Долина на глибині двох кілометрів.

За даними фахівців, другий землетрус виявився слабшим першого, який стався вранці. У свою чергу місцеві жителі зізнаються, що злякалися підземних поштовхів. За їхніми словами, ніхто не постраждав, також не було ніяких руйнувань. Багато хто навіть не міг зрозуміти, що відбувається, а потім дізналися про події з новин.

"Осередок був на глибині декількох кілометрів, що характерно для цього району. Хочу зазначити, що енергія землетрусів, які знаходяться на малій глибині, швидко згасає. Тому його відчуло населення тільки найближчих до епіцентру подій населених пунктів", - заявив заступник начальника головного центру спеціального контролю Ігор Корнієнко. Жителі найближчих сіл вважають, що причиною землетрусів могли стати роботи на місцях родовищ нафти і газу.

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...

В Україні банки без пояснення причин блокують рахунки: Що треба знати всім

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:48

Українці масово скаржаться на блокування своїх рахунків без пояснення причин. Банки мають право розірвати договір і поставити клієнта перед фактом, повідомивши листом на електронну пошту, передають Патріоти України. Адвокати та деякі суди вважають, що ...